Sauna (ilustrační foto)

Sauna (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Dealera na útěku poznal v celé jeho nahotě. V sauně ho zatkl i bez odznaku

  • 12
Švédský policista si v pátek večer užíval volný večer v sauně, když spatřil povědomého muže. Byl jím drogový dealer, který se vyhýbal vězení. I když byl strážce zákona právě nahý a hledaný kriminálník také, neváhal a zatkl ho. Policejní vedení ho nyní chválí, že u rozžhavených kamen zachoval chladnou hlavu.

„Muž nenastoupil k výkonu trestu, takže byl přirozeně na seznamu hledaných. Tento policista nebyl ve službě, ale náhodou - lehce komickou - se oba muži navzájem poznali v sauně,“ uvedl Christoffer Bohman, zástupce velitele policejní jednotky ve stockholmské čtvrti Rinkeby.

Bohman policistu podle švédské televize SVT pochválil za klidnou reakci v situaci, která pro něj nebyla snadná. „Je určitě jednodušší jednat, když máte kolem sebe kolegy a když máte všechny potřebné nástroje. Tady to šlo až na dřeň, v několika významech toho slova. Zasáhnout sám a ještě tak, že při tom nikdo není zraněn - jsem rád, že máme tak dobré zaměstnance,“ chválí Bohman.

Poctu složil kolegovi i na Facebooku, kde vyzdvihl, že ve stísněných podmínkách sauny myslel na zájmy a bezpečnost všech zúčastněných. A po poděkování, že je tak oddaný své práci i v době volna, vzkázal veřejnosti: „Jsme všude. I když nás nevidíte, jsme tam.“

Lidé nyní zasahujícího policistu oslavují jako hrdinu a jeden z nich se pod příspěvkem zeptal, zda se práce v sauně počítá jako přesčas. Policie slíbila, že finanční bonus na muže, který je především rád, že všechno dobře dopadlo a hledaný zločinec skončil ve vězení, už čeká.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video