Diskuze

Viníci budou potrestáni, návrat Rohingů se řeší, prohlásila Su Ťij

Barmská vůdkyně Do Aun Schan Su Ťij v úterý poprvé promluvila k národu v souvislosti s uprchlickou krizí na hranicích s Bangladéšem. Odsoudila jakékoli porušování lidských práv a uvedla, že její vláda je připravena začít s prověřováním rohingských uprchlíků, aby se mohli vrátit. Nekomentovala však armádní operace v problematickém Arakanském státě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OH

Mimochodem, když údajně Kaddáfi likvidoval civilisty, tak na něj zaútočila letadla bez mandátu OSN, když údajně Asad vraždil demonstranty, tak jsme mu tam poslali rozvratné živly, podporu pro ně a sankce.

A jak tedy budeme postupovat proti Barmě, když vraždí a vyhání lid své země na základě etnického a náboženského původu?

Tentokrát už budeme opatrní a budeme vyčkávat na nezvratné důkazy? A až je bude mít, jak to "právo" vymůžeme, když ti lidé nemají doklady?

0 0
možnosti
OH

Pěkné a korektní prohlášení pana Paul Edwardse.

Jen je zvláštní, že vůči Sýrii se vyjadřují naprosto nekorektně i za situace, že mají naprosto stejné podklady k těm svým prohlášením. Ale to si jsou naopak jistí.

Rv

1 0
možnosti
MF

Třetina uprchlíků jsou děti s plnovousem a pleškou.

1 0
možnosti
MP

precedens?

tak už migrantov nebudeme smieť poslať späť?

0 0
možnosti
LL

Su Kyi (v české transkripci Su Ťij) je v neřešitelné situaci.

Pokud se bude snažit zalíbit salónním aktivistům a podržtaškům z OSN, budou ji Barmánci brzy nenávidět. Protože muslimští Rohingové jsou problém, a veliký. Veřejné mínění se přesune zpět k podpoře barmské armády.

Nu, a pokud Su Ťij bude důsledně chránit zájmy Barmy a jejích obyvatel, stane se cílem nenávistné celosvětové kampaně, ať už bude financovaná Sorosem nebo jinými sluníčkáři.

Je to pekelná situace. Ať už udělá cokoliv, ať řekne cokoliv, nebo i když bude mlčet, bude nenáviděna a zatracována: buď z jedné strany, nebo z druhé strany - nebo nejspíše z obou stran.

7 0
možnosti
PA

P62e49t48r 78A22g13u87l83á43r

19. 9. 2017 11:38

Ale takhle je to všude ne?

2 0
možnosti
PA

P38e41t17r 33A56g55u70l82á81r

19. 9. 2017 11:21

A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci... totiž disidenti, ze kterých se stanou politici. Ničemu moc nerozumí, ale jsou přesvědčeni o opaku a všem říkají, jak mají žít. Protože jedině tak je to spravne. Pokud neměla Su Ťij na dění vliv doteď tak teď už ho nezíská. A pokud se to dělo s jejím tichým souhlasem, stejně nic nezmění. Zbyde jen ten plamenný projev a potlesk.

0 0
možnosti
AF

V Barme žije viac jako 100 rozličných národností a etnických skupín. Hádajte, čím sa líšia Rohingovia!

20 0
možnosti
RR

Jsou to primitivní rasisté a všechny ostatní kolem sebe ohrožují na životě?

0 0
možnosti
SM

A nezačali tú "vlnu násilia" náhodou práve a len moslimskí Rohingovia?

11 0
možnosti
OH

Tvrdí se to, ale nedá se to dokázat, tak jako se nic neví k tomu, co se tam děje, viz to prohlášení v článku. Abyste nebyla časem překvapená, že se to událo poněkud jinak, než je dnes prezentováno. Z nedávné minulosti byly takto překrouceny děje, které "odstartovaly" válku v Sýrii.

BTW: netvrdím, že to muslimové nezačali, jen tvrdím, že k tomu nemáme žádné relevantní informace. A tvrdím, že ti budhisté nejsou o moc lepší, než ti muslimové tam.

0 0
možnosti
RM

Muslimské Rohingy si do Barmy dotáhli Britové (především z Bengálska) cca 1850 - 1900, protože potřebovali, aby jim někdo pomáhal bojovat proti původnímu obyvatelstvu. Tehdy byli nejtvrdší a nejagresivnější částí britských jednotek.

Za 2ww, kdy Brity vyhnali Japonci se přidali na stranu Japonska, vyvraždili celé buddhistické vesnice a zbořili řadu chrámů. Prostě se rozhodli část území "vyčistit".

To naštvalo i buddhisty. V důsledku toho byli zbaveni občanství (stejně jako říšští Němci u nás), ale nepodařilo se je odsunout a dodnes v Barmě ilegálně žijí.

A dokonce tam byli i tiše tolerováni (Ti budhisté jsou fakt nepoučitelní) dokud nezačaly znásilnění, přepady policejní stanic, atd... prostě klasické muslimské obohacování.

26 0
možnosti
MK

A co mají dnes žijící Rohingové společného s nějakými historickými událostmi... ??? To je nějaká dědičná vina, nebo co?

0 11
možnosti
Foto

co by za to některé země v evropě daly, kdyby se muslimové chtěli přestěhovat jinam, ovšem některé to chtějí zase řešit příkazem a to na úkor jiných :-P

1 0
možnosti