Postřílel teenagery na bowlingu. Oběti si vybíral náhodně, říká policie

  • 64
Při střelbě v bowlingovém centru ve městě Rockford americkém státě Illinois zemřeli tři lidé, další tři jsou zranění. Policie zatkla 37letého muže. Dvě z obětí byli podle šéfa místní policie teenageři.

Útok se odehrál v sobotu večer místního času (v neděli brzy ráno středoevropského času) ve městě Rockford, které leží asi 130 kilometrů severozápadně od Chicaga.

Šéf místní policie Dan O’Shea na tiskové konferenci uvedl, že dvě z postřelených osob byli nezletilí. Další informace o obětech však zatím úřady nezveřejnily.

Policistům se podařilo situaci dostat rychle pod kontrolu a zadržet podezřelého přímo na místě činu, podle O’Shea policisté při zásahu ani nepoužili svoje zbraně.

Úřady podle agentury AP vycházejí z toho, že si střelec oběti vybíral nahodile. Podle stanice CBS se střílelo jak uvnitř budovy, tak venku.

Starosta města Rockford Tom McNamara vydal chvíli po incidentu prohlášení, podle nějž jej střelba „rozčílila a zarmoutila“. „Jsem v myšlenkách s rodinami těch, kteří přišli o svoje milované,“ napsal společně s přáním rychlého zotavení raněným.

Rockford Register Star uvádí, že rok 2020 byl nejsmrtelnějším rokem vražd ve městě, podle záznamů z roku 1965. V letošním roce bylo ve městě zabito třicet pět lidí, což překonalo předchozí rekord 31 z roku 1996.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video