Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Americký ministr vnitřní bezpečnosti John Kelly potvrdil, že zvažuje možnost rozdělovat matky a děti, které překročí hranici USA s Mexikem nelegálně. Cílem takového opatření by podle něj bylo odradit ženy ze Střední Ameriky od toho, aby se svými dětmi podnikaly nebezpečnou cestu do Spojených států.

46. DEN - 6. BŘEZEN

Trump podepsal nový protiimigrační dekret. Podle dostupných zpráv na 90 dní zakazuje vstup do USA občanům šesti muslimských zemí - Íránu, Jemenu, Súdánu, Sýrie, Libye a Somálska. Irák ze seznamu nežádoucích států vypadl.

Trump podepsal nový protiimigrační dekret, na Iráčany se nevztahuje

přečíst článek

Trumpův spolustraník Ron DeSantis jednal v Izraeli o možném přesunu americké ambasády z Tel Avivu do Jeruzaléma. O kontroverzním nápadu mluvil s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem a náměstkyní ministra zahraničních věcí Cipi Chotovelyovou. Většina zemí, včetně České republiky, má kvůli nevyjasněnému statusu Jeruzaléma velvyslanectví v Tel Avivu. 

45. DEN - 5. BŘEZEN

Po víkendu na Floridě se Donald Trump vrátil v neděli večer zpátky do Bílého domu ve Washingtonu, D.C. 

  • Po víkendu na Floridě se prezident Donald Trump vrátil do Bílého domu....
  • Po víkendu na Floridě se prezident Donald Trump vrátil do Washingtonu, D.C....
  • Po víkendu na Floridě se prezident Donald Trump vrátil do Bílého domu....

Úřad amerického prezidenta Donalda Trumpa požádal Kongres, aby vyšetřil údajné zneužití moci jeho předchůdcem Barackem Obamou (více zde).

44. DEN - 4. BŘEZEN

Donald Trump na Twitteru bez uvedení důkazů nařkl svého předchůdce Baracka Obamu, že mu před volbami nechal odposlouchávat kancelář v jeho sídle v New Yorku (více zde).

43. DEN - 3. BŘEZEN

Viceprezident Mike Pence čelí obvinění, že v úřadu guvernéra státu Indiana  používal soukromý e-mail i k oficiální komunikaci. E-maily se týkaly i citlivých bezpečnostních otázek (více zde).

  • Republikánský kandidát na viceprezidenta USA Mike Pence

    Republikánský kandidát na viceprezidenta USA Mike Pence / Autor: Reuters

42. DEN - 2. BŘEZEN

Senát schválil další dva ministry vlády prezidenta Donalda Trumpa. Senátoři potvrdili ministrem bytové výstavby a rozvoje někdejšího Trumpova soupeře z republikánských primárek Bena Carsona a ministrem energetiky Ricka Perryho.

  • Rick Perry skládá přísahu jako nový ministr energetiky. (2.3. 2017)
  • Ministři Rick Perry (vlevo) a Ben Carson. (2.3. 2017)
  • Ben Carson skládá přísahu jako nový ministr bytové výstavby. (2.3. 2017)

Nový americký ministr spravedlnosti Jeff Sessions čelí obvinění, že se během kampaně stýkal s ruským velvyslancem. Uvedl to americký list The Washington Post. Sessions veškerá obvinění popírá (více zde).

41. DEN - 1. BŘEZNA

Zpráva o jednotě a síle, Trump přednesl Kongresu svou vizi budoucnosti

přečíst článek
40. DEN - 28. ÚNORA

Senát většinou hlasů potvrdil ve funkci ministra obchodu miliardáře Wilbura Rosse. Za svůj prvořadý úkol považuje Ross analýzu obchodní dohody NAFTA mezi USA, Kanadou a Mexikem, kterou prezident Donald Trump vytrvale kritizuje. Rovněž chce zvýšit vývoz a posílit americkou energetickou soběstačnost.

  • Americký ministr obchodu Wilbur Ross. (18. 1. 2017)

    Americký ministr obchodu Wilbur Ross. (18. 1. 2017) / Autor: Reuters

39. DEN - 27. ÚNORA

Prezident USA se také setkal s šéfy velkých zdravotních pojišťoven. 

27.února 2017 v 18:06, příspěvek archivován: 27.února 2017 v 19:40

Great meeting with CEOs of leading U.S. health insurance companies who provide great healthcare to the American people. https://t.co/s2NMVMvQq3