Civilní garda u gangu při domovních prohlídkách zajistila pistole, pušku, přes šest tun hašiše, kilogram kokainu a domácí elektrické přístroje pocházející z několika loupeží. Ilustrační foto.

Civilní garda u gangu při domovních prohlídkách zajistila pistole, pušku, přes šest tun hašiše, kilogram kokainu a domácí elektrické přístroje pocházející z několika loupeží. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Španělé rozbili hašišový gang, zatkli i pět Čechů

  • 6
Španělská Civilní garda zadržela 31 členů dvou mezinárodních skupin organizujících obchod s drogami. Mezi zadrženými je pět Čechů, 16 Španělů, dva Francouzi, tři Poláci, Chorvat, Rus, dva Ukrajinci a Kolumbijec. Obviněni jsou z ohrožení veřejného zdraví, z obchodu s drogami, loupeží, korupce a nelegálního držení zbraní.

Operace pod názvem María probíhala od února na několika místech Španělska - v Huelvě, Cádizu, Seville, Zaragoze a Ceutě, píše španělský deník El País. Civilní garda nejprve gang dlouhodobě sledovala.

Skupina má na svědomí minimálně 14 loupeží, jejich celkový počet však Garda odhaduje až na stovku, píše španělský deník El Mundo.

Civilní garda při zátahu po zatčení členů gangu zajistila pistole, pušku, tři lodě, přes šest tun hašiše, kilogram kokainu, 500 gramů pervitinu, několik televizí a dalších domácích elektrických přístrojů pocházejících z několika loupeží. Vše se nacházelo poblíž řek Guadalquivir a Tinto.

Díky této peraci se Civilní gardě podařilo také objasnit incident z diskotéky v Huelvě, kde došlo k roztržce mezi jednotlivými členy skupiny. Oheň, který tehdy vznikl, způsobil škody za 150 tisíc eur.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video