Policie odvádí muže, který ve slovenském městě Kežmarok zajmul prodavačku....

Policie odvádí muže, který ve slovenském městě Kežmarok zajmul prodavačku. Předtím zřejmě zabil své rodiče. (18. února 2021) | foto: Profimedia.cz

Drama na Slovensku. Muž unesl prodavačku, před činem zřejmě zabil rodiče

  • 39
Slovenská policie v noci na čtvrtek zadržela muže, který na východě země v supermarketu držel jednu ženu jako rukojmí. Podezřelý krátce před tímto činem patrně zavraždil své rodiče, motiv není známý.

Případ byl ohlášen z města Kežmarok blízko Vysokých Tater. „Byl nalezen mrtvý manželský pár, přičemž na tělech byly známky cizího zavinění,“  “ citoval list Korzár policejního mluvčího Daniela Džobanika.

Kriminalisté podezírají jednačtyřicetiletého muže, že zabil své rodiče a pustil v bytě plyn. Motiv činu není jasný. Deník Pravda s odvoláním na vícero zdrojů tvrdí, že  se muž s rodiči údajně často hádal. 

Mrtvý pár objevili přivolaní hasiči. Pachatel po zavraždění rodičů uprchl do blízkého nákupního centra Tesco, kde se ozbrojen nožem zabarikádoval. Držel čtyřicetiletou prodavačku.  Policisté po příjezdu na místo incidentu obchodní dům evakuovali.

Muž se s rukojmí po obchodě pohyboval, takže policie měla stíženou pozici pro zásah. Jednání s únoscem trvala asi sedm hodin, napsal list Korzár.

Není jasné, jaké měl muž požadavky. Ženu nakonec propustil, následně ho členové elitní policejní jednotky zadrželi.

Deník Pravda s odvoláním na svědka řekl, že rukojmí byla převezena do nemocnice, vážnější zranění prý neutrpěla. 

Podobné kriminální případy s braním rukojmích jsou na Slovensku spíše ojedinělé. Muži hrozí až doživotní trest odnětí svobody. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video