Sjezdovka ve slovenské Velké Rači (1. února 2020)

Sjezdovka ve slovenské Velké Rači (1. února 2020) | foto: Profimedia.cz

Lyžař srazil na slovenské sjezdovce osmiletého chlapce a ujel. Dítě zemřelo

  • 277
Osmiletý chlapec nepřežil páteční srážku s dalším lyžařem na sjezdovce ve slovenském zimním středisku Snowparadise ve slovenské Velké Rači. Zemřel po převozu do Univerzitní nemocnice v Martině.

Událost potvrdila mluvčí nemocnice Kateřina Kapustová. „Bližší informace neposkytujeme, protože nemáme souhlas rodičů,“ dodala.

Lyžař, který do chlapce narazil, neposkytl první pomoc, na místě nehody nezůstal, informoval v pondělí večer portál aktuality.sk. Na místě na sjezdovce Laliky-Strmá zasahovali členové Horské záchranné služby. Chlapec podle nich zůstal po srážce nehybně ležet. Laickou resuscitaci mu poskytli přítomní lyžaři, kteří přivolali pomoc.

„Lyžař, který způsobil nehodu, jel na základě kamerového záznamu nepřiměřenou rychlostí a to dokonce v místě, kde nemohl vidět, jestli se někdo nenachází pod horizontem kopce,“ přiblížil mluvčí Snowparadise Patrik Sučik.

V Rakousku zemřel pětapadesátiletý český lyžař. Srazil se s jiným

Policie zahájila trestní stíhání pro přečin usmrcení. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování a citlivosti případu nebude k případu poskytovat bližší informace, uvedla Zuzana Šefčíková z Krajského ředitelství policejního sboru v Žilině.

Středisko apeluje na jezdce, aby si přečetli zásady bezpečného chování na sjezdových tratích v Bílém kodexu: „Najdou ho na našem webu, pokladnách či u nástupních stanic lanových drah.“

Velká Rača

Velká Rača

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video