Vězení

Vězení - Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Školák dostal doživotí za znásilnění učitelky

  • 58
Britský soud poslal na doživotí do vězení chlapce, který loni jako patnáctiletý znásilnil učitelku. Hoch se k útoku, při kterém osmadvacetileté ženě vyhrožoval smrtí, přiznal. Jméno mladého násilníka nemůže být podle serveru BBC zveřejněno.

Hoch chodil do chlapecké školy ve čtvrti Westminster v centru Londýna. Učitelka nastoupila do práce teprve den předtím.

Školák učitelku napadl loni v září po vyučování přímo ve třídě. Podle žalobce strhl ženě tričko a bil ji. Poté učitelce svlékl kalhoty, ženě se ale podařilo kopnout ho do slabin.

"Čím více se bránila, tím více útočil," cituje BBC žalobce Brendana Kellyho. Po činu se nahé ženě podařilo utéci do kabinetu.

Žena u soudu řekla, že je ráda, že bude chlapec dlouho zavřený. Podle svých slov také nevěřila, že by útok mohla přežít. "Opravdu jsem si myslela, že mě nakonec zabije," prohlásila podle BBC.

Nezletilý násilník podle ní potřebuje odbornou péči. "Kdyby ji dostal dříve, nemusela jsem skončit v jeho rukou," dodala. Obhájce mladého násilníka argumentoval mimo jiné "bezcitným" rodinným zázemím svého klienta.

Mimořádný trest vysvětlil soud vysokou společenskou nebezpečností mladého pachatele. Podle agentury AFP měl mladík před činem za sebou už několik pokusů o znásilnění, aniž by přitom úřady výrazněji zasáhly.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video