Muzamil a Ásíja Hasanovi.

Muzamil a Ásíja Hasanovi. | foto: Profimedia.cz

Šéf islámské televize dostal za stětí manželky ve studiu doživotí

  • 63
Zakladatel islámské televize, která měla v USA bojovat proti předsudkům vůči muslimům, byl odsouzen na doživotí za vraždu své manželky. Muzamil Hasan usekl své ženě v únoru 2009 hlavu v televizním studiu. Přestože před soudem projevil hlubokou lítost, na svobodu se podívá nejdříve ze 25 let.

Soud v Buffalu zakladatele televizní stanice Bridges TV shledal vinným z vraždy manželky už před měsícem. Nyní se porota shodla na trestu - doživotí.

Hassan v únoru 2009 ve studiu své televize čtyřicetkrát bodl svojí ženu a pak jí dekapitoval. Před soudem dnes projevil hlubokou lítost, ale přesto si odnesl nejvyšší možný trest. O předčasné propuštění na svobodu bude moci požádat poté, co stráví 25 let za mřížemi.

Zakladatel islámské stanice čin nikdy nepopíral a sám se přihlásil policii. Tvrdil ale, že byl obětí zneužívání ze strany manželky. Vraždy se dopustil jen několik dní poté, co jeho žena podala žádost o rozvod.

V Pákistánu narozený muž měl se svojí ženou dvě děti. Před krvavým činem v jejich domácnosti několikrát zasahovala policie kvůli domácímu násilí.

Islámská televizní stanice Bridges TV měla podporovat porozumění mezi kulturami a bojovat s předsudky proti muslimům. První stanici v angličtině zaměřenou na americké muslimy spustil Hassan se svou ženou v roce 2004. V očích americké veřejnosti chtěl prý vylepšit obraz muslimů, kteří začali být po teroristických útocích na New York a Washington z 11. září 2001 vnímáni velmi negativně.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video