Diskuze

Schwarzenberg, Halík a tisíce lidí demonstrovali proti tunelování vědy

Dvě tisícovky lidí se sešly na pražském náměstí Jana Palacha. Vědci, kulturní i společenské osobnosti, studenti i příznivci vědy reagovali na návrh Rady pro výzkum, vývoj a inovace a protestem chtěli dát najevo, že nesouhlasí s krácením dotací pro Akademii věd.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

Imho-tep

26. 8. 2009 18:37
Odvolání RVVI - podmínka nutná

Kardinální chyba nastala v okamžiku, kdy si naši vědci nechali doslova ukrást kontrolu nad vědou. Plíživě vznikla RVVI, která nejen s vědou má pramálo společného, ale právě naopak: Je dnes přímo nepřítelem a sabotérem vědy. RVVI je zcela ovládaná vládou, plní účelově politická a navíc velmi jednostranně ideologická zadání. Není to žádný reprezentant a už vůbec ne obhájce vědy, jejích přirozených potřeb a přirozené etiky. První a zásadní cíl nápravy proto musí být odvolání RVVI. Má-li být věda strategicky řízena nějakým orgánem, pak to musí být skuteční a nezpochybnitelní reprezentanti vědy. Ovšem ne té podivné "vědy", která se jen chlubí impakt-faktory a vulgární scientometrií, sčítá rybíz a slony, která nechápe a ničí pluralitu vědních oborů, která nepřeje mezioborovým a riskantním projektům a netržním oblastem poznávání a bádání.  Musí to být široce respektované vědecké osobnosti hlavně stran etiky své vědecké práce. V nouzi máme aspoň Učenou společnost coby nultou iteraci...  

0 0
možnosti
RK

rowman_

26. 8. 2009 17:31
chjo

Vede odzvonilo. A to jeste jestli vyhraje Paroubek a bude mu chybet na duchody, to bude dilo ... ;-€

0 0
možnosti
G

godys

26. 8. 2009 13:37
souhlasím s nimi.....

:-)EU

0 0
možnosti
LEO

l e o

26. 8. 2009 9:16
trautenbergu

jak spis?

0 0
možnosti
B

Bartiqe

26. 8. 2009 9:16
nazor

Desi ma, ked vidim, ake mnozstvo ludi suhlasi so znizovanim financii vynakladanych na vedu. Alebo su to len zavistlive hlasy ludi, ktori sa nevedia zmierit s vlastnym neuspechom?

Cesi su narod, ktory je  respektovany v zahranici pre svoj vyskum a vyvoj. Chcete vsetko toto zahodit? Lenze dopad pocitia vsetci.

.

Veda = V

0 0
možnosti
JK

Hansus

26. 8. 2009 13:29
Re: nazor

Peníze na výzkum a vědu jsou, ale dodnes na špatném místě státního rozpočtu.  Měla by se provést důkladná analýza mandatorních výdajů, kde údajně dochází k mrhání financí, a tím pádem by se jistě nemusely snižovat dotace do vědy. Jen ona nám může zajistit lepší budoucnost. Je nutné řešit složité problémy v medicíně, genetice, biologii, chemii. Musíme se připravovat na zřejmě se snižující zdroje srovin ropného původu, čili na nové využití jaderné energie....

0 0
možnosti
MF

mlada_fronta

26. 8. 2009 1:12
To leze vodkuď, tyhlety hnoje proti Schwarzenbergovi?

Takhle koncentrovaná kampaň, to vypadá zas na nějakou dobře placenou partu. Že by ten kvazi-boxer, co píchá Kuchtovou? Nebo to topí přímo Lavrov?

0 0
možnosti
LF

Parcival

27. 8. 2009 11:46
Re: To leze vodkuď, tyhlety hnoje proti Schwarzenbergovi?

Ubohost a malost českého človíčka Lavrovovu podporu nepotřebuje, obávám se. Kdože to píchá Kuchtovou?

0 0
možnosti
R

Rokoko12

25. 8. 2009 23:21
AV:

A co by Akademie ved jeste nechtela,na pristi rok si vyhadali o pul miliardy na vic a porad maji malo, To kdyby sli demonstrovat za tunelovani statu, prosim to bych je take podporila ale ted uz je stejne pozde!

0 0
možnosti
JP

Korsičan

26. 8. 2009 9:04
Re: AV:

ty woe. vyhádal 1/2 mld navíc, ale k již poníženému rozpočtu :-/

0 0
možnosti
PFS

pepe999 from Salford

25. 8. 2009 23:05
Knizepan by si mel napred dodelat tu svou

lesnickou vysokou skolu. Holt ta drina, kdyz musel celej zivot makat jak barevnej a nemit cas ani studovat, to mu muselo dat zabrat. Dneska konecne muze kecat o vede a tunelech..R^R^

0 0
možnosti
TK

skajwolkr

25. 8. 2009 23:16
Re: Knizepan by si mel napred dodelat tu svou

co si to vubec dovoluje, lizt sem zpatky, starat se tu vo svuj majetek a jeste mit roupy lizt nestydate do politiky kdyz ma uz tak penez jak sracek!!!

At tam nezaclani tem, co se tam dostali poctive pomoci mravenci politicky prace, kdy z okrsku citajicich 50 obyvatel dokazali leckdy ciste svym politickym talentem zalozit a vest stranickou bunku o 300 clenech, casto dojizdejicich na hlasovani /brigady do hostincu. Jak muze mit vetsi zajem na nasem spolecnym blahu nez nekteri poslanci, kteri svedomite plni svoji funkci jiz od 80. let?? Jaky muze mit kontakt s ekonomickou realitou, kdyz nezna jedineho lobistu a ani nema snahu dojizdet za nimi ve volnem case do Italie?

Cim driv ho tenhle senilni zachvat vlastenectvi opusti tim lepe pro nasi zem.

:->>

0 0
možnosti
HVS

Huczín von Szinágl

25. 8. 2009 21:24
Kníže Kanál

Šwarcnberk, trotl jeden by měl chodit kanálama a nestrašit slušné lidi. Seděl ve vládě, která tenhle marast způsobila.

0 0
možnosti
K

kdak

25. 8. 2009 21:49
Re: Kníže Kanál

JJ, Schwarzenberg zařídil 60 let korupce v téhle zemi. Taky tomu rozumíš jak koza autobusu!!!

0 0
možnosti