Saudská Arábie pátrá po vrazích

  • 257
V Saudské Arábii sílí pátrání po trojici teroristů, kteří v sobotu unesli desítky rukojmích a potom jich 22 zabili. Policisté jednoho z nich při záchranné akci zajali, zbylé tři pustili, protože vyhrožovali smrtí dalších rukojmích.

Policie v Saudské Arábii otevřeli několik kontrolních stanovišť, na nichž prověřují všechna projíždějící auta.

Muž, kterého se komandu podařilo zadržet, byl údajně vůdcem skupiny. Vyšetřovatelé čekají na zlepšení jeho zdravotního stavu, aby ho mohli vyslýchat.

Saudskoarabské ministerstvo vnitra prý uvedlo, že důstojníci ze komanda, které v neděli rukojmí osvobodilo, nechali trojici uniknout, protože vyhrožovala, že zabije všech 41 zadržovaných.

Mrtví rukojmí

8 Indů
3 Filipínci
3 Saúdové
2 Srílančané
1 Američan
1 Ital
1 Švéd
1 Jihoafričan
1 Brit
1 Egypťan

Podle stanice CNN měli teroristé tvrdit, že jsou opásáni výbušninami, které všechny zabijí. Poté se jim podařilo unést automobil, ve kterém prchli.

Američtí diplomaté už vyzvali občany, aby zemi opustili, protože hrozba dalších útoků je podle tajných služeb reálná. Velká Británie dosud k podobnému kroku nepřistoupila.

Teroristé, podle policistů spojenci Al-Kajdy, vtrhli v sobotu v Chubáru do budovy se sídlem naftařských společností. Do neděle zavraždili celkem 22 lidí, pak úspěšně zasáhlo speciální policejní komando. - více zde


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video