Diskuze

Námořník, pilot nebo kuchař? Ruská armáda chce brance rozdělovat podle genů

Někdo by chtěl být výsadkářem, ukáže se však, že má vlohy jen na kuchaře. Nebo naopak. S opatřením přišlo nedávno ruské ministerstvo obrany. S pomocí genetických testů chce určovat, k jaké vojenské zbrani budou zařazeni noví armádní branci. Nejde však jen o zmapování jejich fyzických schopností.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

No, taky trochu kroutím hlavou. Nicméně je vidět, že Rusko není zaostalé, jak neustále někdo vykřikuje. Patrně si s podobnými věcmi opravdu hrají a výzkum provádějí. Zaostalá země se nepodílí na vědeckotechnickém pokroku. Rusko bezesporu ano, a to jak v minulosti, tak i dnes. A poměrně významně.

0 0
možnosti
JF

Ještě by mě zajímalo, zda jsou tyto informace seriozní nebo jen spekulace, které mají zaujmout, rozesmát nebo vyděsit. ;-)

0 0
možnosti
JT

Tak se mi zdá, že Hitler nad sověty přece jenom vyhrál. Nakazili je svou genetickou nacistickou ideologií. Kdo bude mít rodokmen, bude generál, pilot nebo stranický funkcionář. Ten nejčistší genetický rodokmen bude mít pochopitelně Putin. Naprosto čistá komunistická rasa.

0 0
možnosti
Foto

T95o39m76á59š 87B87u59r12a

15. 6. 2019 15:14

Tato záležitost nemá s žádným -ismem co do činění. Tady jde o racionální přístup k věci. Konkrétně o profesní profilaci. Což se v civilní sféře praktikuje jižnějaký ten pátek. Pravda, sice na různých kvalitativních úrovních ale třeba u některých privátních vvzdělávacích zařízeních je to celkem běžná věc.

0 0
možnosti
OP

Parapsychologii se věnovala již armáda SSSR a prý se přetahovali s USA v úspěších v pronikání do vědomí protistrany ;-D

Branec, kterého podle genů přidělí do kuchyně, to má vyhraný ;-D

1 0
možnosti
VR

Trochu to chápu. Dcera onemocněla rakovinou. Dělal jsem genetický dotazník, do prarodičů, jejich nemoci a příčiny úmrtí. U ní se nejednalo genetickou dispozici.

Pokud voják bude mít nějakou genetickou dispozici ke zhoubným nádorům, nedám jej asi na jadernou ponorku.

0 0
možnosti
JV

A proč ne? Je to infekční?

1 0
možnosti
Foto

D52a28v62i86d 39R19i16e42s44z

14. 6. 2019 12:06

Alkoholik. To jim vyjde u 75%

Zajímavý, i Sověti si hodně slibovali od "parapsychologických" zbraní... to by člověk od dialektických materialistů úplně nečekal.

9 6
možnosti
Foto

Máte celkem talent, umíte se lidem výstižně představit hned prvním slovem. Jen mi řekněte, kde jste přišel na to, že sovětské pokusy mají něco společného s dnešní realitou? Parapsychologie je přece jen něco jiného než genetika. No jo, tam řeší geny a na západě záchody pro sexuální menšiny a ženské na ponorce... všude má ta armáda problémy

1 1
možnosti
IV

To mi připomíná Futuramu. Tak tomu hlavnímu hrdinovi taky určili vhodné zaměstnání pomocí jakéhosi krevního testu.;-D

3 0
možnosti
MV

Rusáci pořád přemýšlí jak porazit americkou armádu. My nemusíme. My máme D1.;-)

7 2
možnosti
JK

Gattaca? Bude se diskriminovat vědecky

1 0
možnosti