(ilustrační snímek) | foto: AP

V Římě se propadla část ulice, v devítimetrovém kráteru zmizelo šest aut

  • 22
V římské městské části Baldunia se ve středu v podvečer propadla země. Devítimetrový kráter pohltil šest zaparkovaných aut. Vše se nakonec obešlo bez zranění, z okolních domů bylo preventivně evakuováno dvacet rodin. Zatím není jasné, proč k sesuvu došlo.

„Nikdo nebyl zraněný. Rodiny jsme evakuovali do hotelů, protože nebylo jisté, zda se budou moci na noc vrátit zpátky do svých domovů,“ řekla serveru Roma Today římská starostka Virginia Raggiová. 

K devítimetrovému kráteru v severozápadním Římě vyjely dvě hasičské jednotky, které evakuovaly z okolí kráteru dvacet rodin.

Proč došlo k sesuvu, není zatím jasné. Nicméně se spekuluje o tom, že se část ulice propadla kvůli stavebním pracem z konce ledna, které na místě proběhly. V místě kráteru mají vyrůst dvě budovy.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video