Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jan Vaca, iDNES.cz

Řidiči se na dálnici pohádali, jeden přejel druhého kamionem a zabil ho

  • 65
Tragédií skončil spor mezi řidiči kamionu a osobního auta na italské straně Brennerské dálnice. Rumunský řidič kamionu přejel druhého účastníka hádky, který se mu pokusil zabránit v odjezdu tím, že si lehl před kamion. Ital na místě svým zraněním podlehl.

Partnerka přejetého šoféra utrpěla šok a musela být převezena do nemocnice. Řidiče kamionu zadržela dálniční policie, oznámil server Südtirol online.

Tragická hádka vyvrcholila ve čtvrtek časně ráno. Podle předběžného zjištění kamion na dálničním odpočívadle lehce poškodil osobní vůz italského řidiče z Říma.

Řidič kamionu se ale odmítl dohodnout o odškodnění a odjel. Italský pár ho ve svém voze pronásledoval a dostihl u mýtnice u Vipitena. Ani tam ale rumunský řidič nechtěl s Italem jednat, ten si proto lehl před kamion, aby mu zabránil v odjezdu.

Řidič se však přesto rozjel a 49letého Itala přejel. Ten na místě podlehl zraněním. Případ teď vyšetřuje státní zastupitelství a policie v Bolzanu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video