VIDEO: Hasiči sundávali polonahého muže z římsy. Schoval se tam před ohněm

  • 1
Zajímavá podívaná se naskytla australským turistům, kteří se ubytovali v jednom činžáku na jihovýchodním předměstí Říma. Viděli a natočili polonahého muže, který se v protějším domě schoval na úzkou římsu poté, co v jeho bytě vypukl požár. Podle záběrů zveřejněných na sociálních sítích muže zřejmě požár vůbec nepolekal, celkem nevzrušeně čekal na záchranu.

Požár vypukl v kuchyni bytu ve třetím podlaží římského činžáku po elektrickému zkratu. Muž se snažil z bytu uprchnout, ale to se mu kvůli rychle se šířícím plamenům nepodařilo. Nakonec proto vylezl oblečen jen do trenýrek z okna na třicet centimetrů širokou okenní římsu. 

Na videu je jasně patrné, že vzniklá nebezpečná situace muže nijak nevykolejila. Dokonce se zdá, že si s sebou na římsu vzal mobilní telefon, na který se během požáru díval. Z klidu ho nevyvedl ani hasič, který na něj z blízkého balkonu cosi pokřikoval. 

Hasiči přijeli asi po třiceti minutách a začali požár nejprve hasit ze země, během chvíle pak jeden ze záchranářů pro polonahého muže vyjel na hasičské plošině a bezpečně ho z okenní římsy ve třetím patře zachránil.

„Měli jsme večeři po celodenní návštěvě památek Říma, když jsme si všimli ohně v prostější budově,“ okomentovali situaci australští turisté. Podle svých slov byli v šoku, přesto však neopomněli celou situaci natáčet.

Podle místních zpráv se hasičům nakonec podařilo požár uhasit během několika desítek minut, nikdo nebyl zraněn.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video