Diskuze

Z bílé holubice mstivý vládce? Papež František odstavil dalšího soupeře

Kardinál Reymond Burke nemá na papežův příkaz právo používat svůj vatikánský byt a přišel i o svůj plat, tvrdí představitelé Vatikánu. Jde o dalšího z oponentů ve vysokých patrech katolické církve, kterému se Papež František rozhodl odebrat výsady.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Autor článku alibisticky zamlčel, že oba Strickland a Burke měli problémy se schováváním důkazů o znásilňování dětí kněžími...

0 1
možnosti
TZ

Rudá záře nad Vatikánem.

7 2
možnosti
Foto

P22a19v31e75l 46M73o65l56í65k

2. 12. 2023 12:52

Nynější papež se rád a až histrionsky předváděl, velmi umně zaujímal falešné a rádoby bohulibé pózy, ale zkušený člověk v jeho počínání musel vystopovat mnohá černá zákoutí v duši papeže, který se tak postupně etabluje jako problematicky přijatelný už i pro své skalní příznivce. Církev by se neměla měnit v derivát marketingově-reklamní agentury ve službách zákulisních nepřátel evropské civilizace. Papež František si počíná do určité míry jako generální tajemník OSN Guterres, kterému se již podařilo přeměnit OSN v pobočku islamistické propagandistické centrály. Papežova ostentativně předváděná bezbřehá tolerance ke všemu, co je intolerantní a vyloženě nepřátelské s jasnými konturami militantnosti a agresivity vůči evropské civilizaci, je už za hranou. Též není možno neuvést v případě stárnoucího Františka reálný předpoklad, že se v jeho osobnosti budou dál prohlubovat negativní rysy tak vlastní stařecké pošetilosti, jako je právě mstivost, nerealistická vztahovačnost, stále pokřivenější smysl pro realitu atd.

10 1
možnosti
LT

měli by si založit odbory...

4 0
možnosti
MP

Jo, směr firemní politiky je pevně stanoven. Co se špatným zaměstnancem ....

1 1
možnosti
VZ

Katolická církev není demokracie. Sami si zavedli, že papež je neomylný, tak podle toho koná. Titulek jak z Blesku.

4 0
možnosti
MH

To se ale trochu mýlíte. Zavedli si právě to, že omylný je téměř ve všem, s výjimkou určitých jedinečných věcí, které se dějí v Církvi jen málokdy, například slavnostní vyhlášení dogmatu - tehdy je Duchem Svatým chráněn od omylu. Ale jinak je papež zcela normální hříšný člověk jako každý jiný.

3 1
možnosti
JS

Já naopak doufal, že papež František bude v postupu vůči fanatikům ještě tvrdší.

2 5
možnosti
DN

Proti sam sobe ? To jakoze chvili bude na sebe promlouvat hlubokym hlasem a pak si odpovidat vysokou, nastvanou fistuli ?

6 4
možnosti
JD

Ku klerofašistom nemusí ísť do Ameriky, tých bolo v Európe dosť. Takže asi dobre?

0 0
možnosti
JT

Jj povzteklej mstivej jezovita, co nerozumí euroamerické civilizaci, jen těm svejm jihoamerickejm juntám a slumům. A ještě rychlejc mluví než myslí, takže mu doma při vší úctě říkáme Brepta I. Už se těším na změnu...

7 2
možnosti
JB

Komouš Franta z toho dělá guláš LGBT, muslimy a katolíky a jejich tolerance k sobě

14 3
možnosti
JD

veľká tolerancia k sebe a nenávisť k ostatným je skôr doména pokryteckých farizejov extrémnej konzervatívnej pravice.

1 6
možnosti