Diskuze

Útok je sebevražda, zpřístupněte elektrárnu v Záporoží, apeluje šéf OSN

Generální tajemník OSN António Guterres v pondělí apeloval na zpřístupnění Záporožské jaderné elektrárny mezinárodním inspektorům poté, co se o víkendu objevily zprávy o novém ostřelování areálu na jihovýchodě Ukrajiny. Podle Ukrajiny v sobotu ruská palba zasáhla skladiště vyhořelého jaderného paliva a zranila jednoho pracovníka, ruská strana to odmítá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

CO to musí být za dutou hlavu, která vyhrožuje zničením jaderné elektrárny 200km od "svého" Krymu...

0 0
možnosti
JS

J46a82n 46S10l62a24v93í69k

8. 8. 2022 19:21

Už se ubožáci odkopali, tak rychle jsem to ani nečekal...

0 0
možnosti
TP

k ničemu jsou všichni, co udržujou tu válku uměle v chodu, jen proto, aby se nestalo to, co se nakonec stane, NIC, velký nic - rusák nikam nepůjde, pokud neodejde dobrovolně a sám

neverending story - jako kdyby někdy nějakej okupant odněkud odešel

a západ nikdy nepodpoří ukrajinu tak, aby zvládla válku sama vyhrát, takže čaupantau - pokrytectví a lež je to jediný, co informační válka v rámci této války dominuje

1 8
možnosti
Foto

Rusák není žádný bohem obdařený nezničitelný a nesmrtelný bojovník předurčený samotnou prozřetelností k vítězství.

Ruská armáda jde zničit stejně dobře jako jakákoliv jiná armáda a není k tomu potřeba žádné kouzelné zaklínadlo, nýbrž jen prostě kvalitní západní zbraně - toť celý recept na úspěch. Nic jiného.

Ostatně nechápu proč máte pocit že zrovna Rusko je nějaké neporazitelné uskupení s ultra super armádou - copak vidíte nějaké Ruské jednotky jak se snaží dobýt Kyjev...? Vidíte nějaké ruské jednotky jak nadále pořád drží v oblíčení Charkov...?

...A víte proč tam ty jednotky nejsou...? Porotože prostě jim ukrajinská obrana vytvořila takové podmínky že to prostě nezvládali - to je celé - žádné kouzlo na to není potřeba. Jako šli vykopat ruské jednotky ze severu Ukrajiny, tak stejnou metodou jdou vykopat už odjinud.

PS: ...fakt tohle vaše zbošťování ruských jednotek prostě nechápu - opravdu nepředvedli absolutně nic kvůli čemu bych měl pocit že jsou nějakou elitní nezničitelnou armádou - až něco takového předvedou, klidně ten názor změním, ale zatím nepředvedli doslova žádný úžasný vojenský um.

7 0
možnosti
Foto

Dokud v OSN bude moct vetovat rozhodnutí stát, o kterém se jedná, nebude tato organizace k ničemu

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že Rusko pouze vytváří podmínky k uzavření elektrárny. Motivem je prohloubit nedostatek energií a vydírání Ukrajiny i západu.

1 1
možnosti
RK

OSN organizace naprosto k ničemu. Může mi říct někdo proč ještě existuje

0 1
možnosti
MB

musime drzet zamestnanost ;-D

0 1
možnosti
DC

D91a24v49i21d 32C48e71c31h

8. 8. 2022 12:08

Ruska strana na prikaz Putina okamzite zastavila v okoli elektrarne vsetky boje a poziadala o to Ukrajinu. Nasledne ruske okupacne jednotky zabezpecili nezavislu kontrolu stavu elektrarne komisiou zlozenou z OSN, MAAE a zastupcov obidvoch stran konfliktu.

/ to som si samozrejme vymyslel /

Tak nejako by to malo byt. Inac sa ruSSky rezim zase predviedol v celom svojom odpornom charaktere a implicitne sa k utoku priznal.

Pseudoargumentom " ze preco by ruSS strielal do vlastneho" sa uz neda ani zasmiat. Narod a stat, ktory si vobec nevazi zivot a majetok ani svoj ani nikoho druheho je schopny vsetkeho.

4 0
možnosti
PD

Já bych řekl, že vymyšlený je celý příspěvek.

0 0
možnosti
VK

Vysvětlí někdo, proč by si Rusové stříleli po "vlastní" jaderné elektrárně?

2 9
možnosti
DC

D40a11v74i18d 15C23e42c34h

8. 8. 2022 11:56

Lebo pachaju skodu a nikto im v tom zatial nedokaze zabranit.

6 0
možnosti
RW

"Agentura Reuters poznamenala, že její reportéři nebyli schopni ověřit verzi té či oné strany" - z toho vyplývá, že z útoku obviníme rusko ;-D

7 2
možnosti
JS

J39a10n 60S61l42a15v97í40k

8. 8. 2022 10:30

Ano, naštěstí žijeme ve svobodném světě, kde media přiznají, že jejich zprávy nelze v tuto chvíli ověřit i za cenu, že to různí konspirátoři můžou použít proti nim...

4 1
možnosti
MN

iDnes píše: "Areálu největší jaderné elektrárny v Evropě se v březnu zmocnily ruské invazní síly a místo v uplynulých měsících opakovaně zasahují výstřely a exploze. Ačkoli dané území kontrolují Rusové, v elektrárně stále pracují ukrajinští technici." A dále píše "... o víkendu objevily zprávy o novém ostřelování areálu na jihovýchodě Ukrajiny. Podle Ukrajiny v sobotu ruská palba zasáhla skladiště vyhořelého jaderného paliva a zranila jednoho pracovníka, ruská strana to odmítá." Ačkoli dané území kontrolují Rusové, v elektrárně stále pracují ukrajinští technici. Jeden ze zaměstnanců podle ukrajinské státní jaderné společnosti Enerhoatom v sobotu utrpěl zranění při novém ruském ostřelování. Podle Enerhoatomu byly také poškozeny tři senzory pro sledování radiace kolem areálu elektrárny. Ruskem dosazená okupační správa naopak hovořila o škodách způsobených ukrajinským útokem. Tak střílejí Rusové sami na sebe, nebo střílejí Ukrajinci na Rusy, kteří okupují elektrárnu, nebo střílejí Ukrajinci na Ukrajince, kteří kolaborují s Rusy a provozují jadernou elektrárnu? Jak to je? To se z iDnes nedozvíme.

4 0
možnosti
JM

J28a86n 15M91a58l39ý

8. 8. 2022 9:49

Zkuste závěr článku "Agentura Reuters poznamenala, že její reportéři nebyli schopni ověřit verzi té či oné strany.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/osn-guterres-zaporozi-jaderna-elektrarna.A220808_065217_zahranicni_vajo

0 0
možnosti