Airbus A380 na letišti v indickém Hajdarabádu. (23. října 2011)

Airbus A380 na letišti v indickém Hajdarabádu. (23. října 2011) | foto: AP

Obří airbus musel nouzově přistát v Indii

  • 70
Aerolinky Emirates měly problém s největším dopravním letounem na světě. Airbus A380 v jejich barvách musel nouzově přistát v Indii. Stroj byl na cestě z thajského Bangkoku do Dubaje. Kvůli technickým problémům nuceně dosedl v indickém Hajdarabádu.

Emirates odklonění letu zdůvodňují "technickou nesnází na letounu". Všech 410 cestujících bezpečně opustilo letoun, ujistily aerolinky.

Airbus A380 měl problémy loni. Stroj v barvách australského dopravce Qantas musel nouzově přistát v Singapuru kvůli potížím s motorem. Pozdější prověřování zjistilo, že za závadou stál vytékající olej. (podrobnosti čtěte zde)

Bez problémů se naopak obešla nedávná návštěva Airbusu A380 v Praze. Stroj na Ruzyni přistál poprvé, patřil německé Lufthanse, která si tak připomněla 45. výročí svého působení na českém území. (více o přistání obřího airbusu v Česku najdete zde)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video