Diskuze

New York na frontové linii. Jak si městys na Donbasu vrátil historický název

Rána jsou pro Newyorčany krušná. Vstávají raději časně, aby se stihli umýt, dokud ještě teče voda. Kdo to nestihl a nedošel si ke studni nebo k barelu, ten má smůlu. Místo budíku pak mnohým stačí otřesy po hlasité střelbě z těžké artilerie. Nikoho ale už nevzrušují, vždyť zákopy jsou teď až za městem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Novhorodske je ruský název? To myslíte vážně? Ta obec se samozřejmě jmenovala Novgorodsk, oak se název nuceně ukrajinizoval a vy, autore, nemáte ponětí o rozdílech mezi ruštinou a ukrajinštinou.

0 0
možnosti
AP

Zajímavé čtení. Několik myšlenek je zde uvedeno mimoděk charakterizující stav v carském i současném Rusku. Po revoluci 1914 bylo nejlepší zdrhnout... To mluví za vše. Němci postavili budovy a parní mlýn. Proč to nestavěl CCCP a dodnes tam nemají fungující vodovod a další infrastrukturu. Co tam mají ale jsou zákopy a válka. Tohle je příznačné pro tuto oblast světa. Opravdu je nejlepší z této části světa zdrhnout.

0 2
možnosti
LK

Sakra, kdeže byla revoluce 1914? Něco mi uniklo?

0 0
možnosti
VF

Pěkný článek 

0 0
možnosti
TK

Zajímavý článek, díky!

Jinak pro zajímavost - New York máme i u nás - na Suchdolsku, nebo chcete-li v někdejším Vitorazsku. Kousek dál najdeme ještě Paříž, Benátky a Malý a Velký London, nebo Bosnu. V případě těch západních metropolí jde prý o výraz vděku za umožnění vzniku ČSR a název se datuje do 20. let minulého století.

0 0
možnosti