ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Německá policie dopadla čtveřici Čechů, kteří se v Sasku vkrádali do hotelů

  • 36
V rukou německé policie skončili čtyři muži z Česka, kteří jsou podezřelí z toho, že se od loňského listopadu do letošního února vloupali do šesti hotelů a penzionů v Sasku. Na svých internetových stránkách o tom informovala saská policie.

Čtveřice mužů se vkrádala do saských hotelů a penzionů v blízkosti českých hranic. Šlo o ubytovací zařízení na známých výletních místech, jako je například Oybin nebo Jonsdorf nedaleko Žitavy. Muži ve věku od 20 do 24 let údajně způsobili škodu za nejméně 1,23 milionu korun.

Není vyloučené, že mají muži na svědomí i podobné trestné činy jinde v Sasku, Bádensku-Württembersku a ve Švýcarsku. Hlavního podezřelého policie dopadla 6. července v Bavorsku. Byl na cestě ze Švýcarska, kde podle všeho kradl. Nyní je ve vyšetřovací vazbě. Díky spolupráci s českou policií se podařilo vypátrat i ostatní tři podezřelé. Trestní vyšetřování dosud stále probíhá.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video