Německý řidič dodávky za sebou zanechal spoušť poté, co mu zaskočilo jídlo a ztratil kontrolu nad vozem. (17. ledna 2020) | foto: Polizei Rheinland-Pfalz

Kašlající Němec havaroval s dodávkou a zanechal spoušť. Zaskočila mu svačina

  • 7
Německý řidič způsobil v pátek kuriózní dopravní nehodu kvůli záchvatu kašle, která odstartovala řetězec nešťastných událostí. Nakonec po nich zůstalo sedm poničených aut a vyvrácený reklamní stožár. Škoda se podle agentury DPA vyšplhala nad 100 tisíc eur (2,5 milionu korun).

Páteční incident se stal nedaleko západoněmeckého Kaiserslauternu.

Sedmatřicetiletý řidič dodávky vypověděl, že při řízení jedl, ale zaskočilo mu, takže se rozkašlal. Kvůli kašli ztratil kontrolu nad vozem, sjel ze silnice a naboural do reklamního stožáru, který se vyvrátil a spadl na dvě zaparkovaná auta.

Mužova dodávka zůstala v pohybu a postupně narazila do dalších tří vozů. Navíc za sebou táhla vyvrácený stožár, kvůli kterému přišlo k úhoně ještě jedno další auto. Všechny vozy skončily zdemolované.

Řidiče převezli záchranáři do nemocnice, místní policie však neuvedla, zda utrpěl při nehodě zranění. Policisté nyní incident vyšetřují a hledají svědky.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video