Diskuze

My nikomu nedomlouváme! Německá policie má jiný recept na covid: pokuty

Ukázal opravdu covid, že Němci jsou disciplinovanější než Češi? Kdepak. Mají však policii, která dává pokuty, vymáhá dodržování opatření a s nikým nediskutuje. A tak si tamější občané dávají větší pozor.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M16i55l29o59š 43N15e93r28a78d

25. 2. 2021 12:49

Gestapo nikdy s nikým nediskutovalo. To známe velmi dobře z hodin dějepisu. Však také již úspěšně proběhla výstavba prvního poválečného koncentračního tábora pro odpůrce uctívačů svatého slintáku. Že by se u nás dle germánského vzoru chystalo třeba nové slavnostní uvedení do provozu malé pevnosti v Terezíně? Že to za 30 let "demokracie" dopracujeme až sem, to podle mě nenapadlo vůbec nikoho.

1 3
možnosti

Ještě snad chybí reálná a pravdivá informace o odeslání do koncentračního tábora na severu Německa pro kovidově nepřizpůsobivé.

1 3
možnosti

Hele dneska v Brně naprostá většina lidí dopoledne v MHD respirátor, ač tedy je povinný až od čtvrtka. Já osobně ve svém okolí nikoho, kdo nějak dramaticky porušuje nařízení, neznám. Jestli jde Prymula a Kvitová na fotbal mě nezajímá. Já se starám sám o sebe a když Prymula s Kvitovou skočí ze skály, já teda určitě neskočím.

0 0
možnosti
Foto

Jinak samozřejmě, disciplína je nejen o pokutách, ale i o chování elit, hlavně v takových krizových situacích. No a my máme elity, které na plné čáře selhávají. Nicméně jsme si je sami vybrali podle sebe a zvolili, to nikdo neprovedl za nás. Nepoučili jsme se z předchozí historie, přestože si ty písničky zpíváme všichni - Voskovec,Werich - Kat a blázen, Kryl - Veličenstvo Kat, Král a klaun. A tak máme, co jsme chtěli, na hradě prezidenta vychytralého zbabělce, na premiérském postu protřelého koňského handlíře. Bohužel nikdo, když jsme je volili, nepřemýšlel, zda by s těmito lidmi byl ochoten jít do války. No a teď v ní jsme.

0 0
možnosti

Ty písničky si tedy opravdu nezpívám - jsou hrozné. Je mi jedno co dělají “elity”. To nejsou moje elity. Mám rád chytré lidi a to politici povětšinou nejsou, stejně jako to povětšinou nejsou ani umělci. Řídím se vlastním rozumem. Doporučuji vám to samé

0 0
možnosti
Foto

Proč se autor článku alespoň trochu nezamyslí nad těmi čísly? Jinak samozřejmě obsah článku je OK, dává to smysl, ale Německo na tom není tak růžově. Počet pozitivních je v obou zemích stejný, ale Němců je osmkrát víc. Dlouho mi to vrtalo hlavou, než jsem se podíval na počet zemřelých. Německo vykazuje ca 500 zemřelých denně, ČR ca 100 denně. Tedy Němci 5x více. To mi vrtalo hlavou. Měl jsem podezření, které bylo včera oficiálně potvrzeno, proto se na redaktora zlobím - Kochův institut oficiálně přiznal, že nevykazuje počet pozitivních, ale jen počet příznakových, na rozdíl od ČR. Takže když je 80% průběhů bezpříznakových, je potřeba německé číslo vynásobit pěti. Takže my máme okolo 10.000 pozitivních denně, Německo má srovnatelné číslo 50.000 pozitivních denně. Aby byli na naší úrovni, museli by mít toto číslo 80.000 denně, nebo po jejich 16.000 denně. A to už také ve špičce měli. Jejich výhodou je lepší a robusnější zdravotnictví, asi i ta disciplina. Naštěstí pro Čechy si ovšem soukromě myslím, že disciplina není rozhodující prvek v šíření této nemoci.

1 0
možnosti
Foto

Nebo Česko špatně vykazuje mrtvé.

0 1
možnosti

Mám také info , nahlásíte otevřenou restauraci plnou kamarádů na městskou policii a oni nejprve zavolají Pepíku někdo tě naprášil tak je na chvilku vyhoď ven mi do hodinky příjedeme na kontrolu.Prostě kdo by měl trestat tak pomáhá.A vlastně ať už policie městská nebo státní mají chránit a pomáhat.Jenom,že pomáhají jen vyvoleným.

1 0
možnosti

hlavně, že spousta křiklounů tvrdí, jak se všude jinde pravidla dodržují, protože jsou na západ od nás lidé rozumní, zodpovědní a uvědomělí, zatímco u nás se nedodržují, protože jsme sobci, hlupáci a nevím-co-ještě... jestli ono to nebude spíš tím, že všude jinde se dbá na to, aby se nastavená pravidla dodržovala a ten, kdo je nedodržuje, bude potrestán, hotovo, tečka, žádné diskuze, jen u nás se dělá bububu a pak se "vrchnost" (která sama na pravidla z vysoka kašle) diví, že jim na to prostý lid prdí a mají z nich akorát tak srandu

2 0
možnosti

Šel jsem do Lidlu a viděl jsem jak MP řeší přestupek. Borec stál v protisměru, v křižovatce, blokoval pruh. Stačil jsem si koupit svačinu a pořád diskutovali, stál jsem tam a trvalo to 40 min. Potom se rozešli, podle mě to bylo vyřešeno "domluvou".

Nechápu. Řeknu, dopustil jste se toho a toho, uděluji vám pokutu tolik. Jste ochoten zaplatit na místě? Ne? Zaznamenám a jde se dál. Za těch 40 min. mohli udělat plno dalšího pořádku.

8 1
možnosti

A kdo řídí naši policii? Patlal Hamáček.

0 0
možnosti

...jenž se stará o testy pro školáky a jiné věci nesouvisející s policií.

1 0
možnosti

Nejsem pro policejní stát, ale u nás je extrémní počet lidí, kteří na to prostě kašlou.

14 2
možnosti