Velký návrat v New Yorku. Jeho vodami proplul legendární Concorde

  • 9
New York v uplynulých dvou dnech zažil neobvyklou podívanou. Historické nadzvukové letadlo Concorde G-BOAD společnosti British Airways po East River a Hudsonu přepravili muzea Intrepid. Předtím jej několik měsíců restaurovali v loděnici GMD v Brooklyn Navy Yard.

Z Brooklynu letadlo nejprve ve středu přeplavili do Weeks Marine v Jersey City, kde bylo přes noc uskladněno. Poté jej ve čtvrtek dopravili zpět do muzea Intrepid na Manhattanu.

Ikonické letadlo sloužilo mezi lety 1976 a 2003 a v roce 1996 překonalo rekord v nejrychlejším transatlantickém přeletu. K jeho konci přispěla i nehoda na pařížském letišti Charlese de Gaulla v roce 2000. V muzeu Intrepid byl Concorde poprvé vystaven už v roce jeho vyřazení z provozu.

Intrepid Museum

Intrepid Museum

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video