Miliardový jackpot opět nepadl

  • 8
Miliardový jackpot loterie Lotto v Budapešti opět nepadl. Nikomu z tří miliónů sázejících se nepodařilo uhodnout správnou kombinaci pěti z devadesáti možných čísel. Příští týden se bude hrát už o 4,6 miliardy forintů, téměř 570 milionů Kč.

Jak informoval mluvčí společnosti Szerencsejáték Rt., která lotto provozuje, podáno bylo přes 14 milionů tiketů a do hry se zapojilo kolem tří milionů lidí.

Hraje se o nejvyšší jackpot v Evropě
Jackpot v maďarském lottu nepadl již 36 týdnů a očekávaná výhra je nejvyšší v historii Maďarska. Vzhledem k tomu, že se do hry zapojují stále více nejen Maďaři, ale i obyvatelé okolních zemí, hraje se také o nejvyšší jackpot v Evropě.

V uplynulém týdnu se například v Itálii hrálo o jackpot, který v přepočtu na maďarskou měnu dosahuje hodnotu 3,2 miliardy forintů, ve Španělsku o 2,3 miliardy, v Británii o 2,1 miliardy a v Německu o 1,3 miliardy forintů.

Výhra se neustále zvyšuje
Jackpot narůstá už od konce března. Podle pravidel maďarského lotta se o jackpot může hrát až 52 týdnů - teprve poté se peníze rozdělí mezi výherce dalšího pořadí a státní pokladnu.

K získání jackpotu je třeba opravdu velké štěstí. Ve hře je možné vybrat až 44 milionů kombinací čísel.

"Taky bychom si chtěli vsadit, ale nemáme na to," stýská si jeden z bezdomovců, kteří přespávají u budapešťského nádraží. "Člověk se potřebuje hlavně najíst. A pak, to lotto je stejně asi pořádný podvod."

Výherci berou až miliardy
Ve světě už byly vyplaceny vyšší výhry, než je maďarský jackpot. V květnu 2000 se dva manželské páry z USA podělily o rekordních 363 milionů dolarů (14 miliard korun). Po zdanění dostal každý z nich "jen" 60 milionů.

Největší sumu štěstěna dopřála pětapadesátiletému Andrewovi Whittakerovi. Loni v prosinci vyhrál v americké vánoční loterii 315 milionů dolarů (9,6 miliardy Kč).

V srpnu padl sázkařský rekord v Evropě. Výherce italského Superenalotto získal 66 milionů eur (zhruba dvě miliardy korun). V Česku bral výherce v srpnu bezmála 113 milionů korun. - více zde

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video