Diskuze

Maďarský prezident přišel za opisování o titul, opozice žádá rezignaci

Maďarský prezident Pál Schmitt přišel o doktorský titul. Vědecký panel budapešťské univerzity v úterý oznámil, že Schmitt opsal značnou část své doktorské práce, ve čtvrtek mu titul odebral akademický senát. Prezident se kvůli skandálu dostal v Maďarsku pod značný tlak, po jeho odstoupení volá opozice i některá média.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ducatofil

29. 3. 2012 12:45
Že by umělý skandál,

maďarská socoposice:-P. P:S: Pro neznalé: žádná vědecká práce, tedy ani doktorandská NEN'I a nikdy ani nebyla originál, vlastní myšlenky tam tvoří naměřená a spočtená tabelárně-graficky zpracovaná část popř. nový technologický postup něčeho (u techniků, bývá to i dost obsáhlé) nebo také i jedna dvě věty (u humanitních oborů, které můžou i když nemusí být důležité), to ostatní z rozsahu práce (pravda i předepsaného) jsou citace předchůdců, získané z rešerše, tedy opravdu svým způsobem "opsané" výroky s příslušným odkazem v příloze (těch jsou desítky). Jinak se to totiž dělat ani nedá a nedělalo se to jinak ani ve věku Aristotelů. Takže vedle "obtěžování dětí" a "úplatků", co nahradily dřívější "projevy buržoasního myšlení", tu máme další falešná obvinění k umělénu odstraňování nepohodlných osob. Běžte se bodnout, soudruzi.

0 0
možnosti

stroup

29. 3. 2012 12:50
Re: Že by umělý skandál,

že vy máte někde zašitou tu tajnou práci našeho drahého pana prezidenta.. a víte co v ní je proto ten dlouhý příspěvek ;-)

1 0
možnosti

konstruktér problémů

29. 3. 2012 13:01
Re: Že by umělý skandál,

Tak samozřejmě, že musíš každá disertační práce obsahovat důkladnou a kritickou rešerši, která, zcela logicky, obsahuje copy&paste části cizích textů. Ale aby toho bylo 3/4? Absurdní... Nosnou částí disertačky mají být nové poznatky, které jsou výsledkem tvůrčí činnosti, resp. analýzy.

Podle stylu vyjadřování bych vás tipoval na absolventa nějakého humanitního oboru.Že by ekonomie? :-P

0 0
možnosti

stroup

29. 3. 2012 13:17
Re: Že by umělý skandál,

ekonomie...;-D tak to to vysvětluje..:-)

0 0
možnosti