Souprava mladíky zasáhla, když zajížděla do depa. Ilustrační foto

Souprava mladíky zasáhla, když zajížděla do depa. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Londýnské metro smetlo v tunelu dva sprejery

  • 87
V britské metropoli přišli o život dva sprejeři. Přejela je souprava metra, když po kolejích prchali před ostrahou stanice. Policisté zadrželi jednoho ze čtveřice vandalů, zbývajícímu se podařilo utéct.

Nehoda se stala na jedné z vedlejších kolejí na trase District Line, kam zabočila souprava, která měla být na noc odstavena.

Vlak přejel devatenáctiletého a jednadvacetiletého mladíka. Vše nasvědčuje tomu, že byli členy sprejerského gangu, který tunelem utíkal před ostrahou metra, uvedla BBC.

Krátce po neštěstí se podařilo zadržet jejich třiadvacetiletého společníka. Policie ho podezírá z úmyslného poškozování cizího majetku. Kromě nastříkaných nápisů vyšetřuje i okolnosti nehody.

Část trati byla kvůli incidentu uzavřena. Asi čtyři desítky cestujících musely jít po kolejích pěšky do stanice, protože byla vypnuta elektřina a jejich souprava uvízla v tunelu.

Britská policie zahájila minulý měsíc operaci namířenou proti sprejerům. Odstraňování jejich výtvorů přijde Londýn ročně na 20 milionů liber (přes 843 milionů korun), uvedla ČTK.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video