Diskuze

Lidé vidí za požáry i teroristy, říká Čechořekyně

Řecko už čtvrtým dnem sužují požáry. "Je to katastrofa, která v Řecku nemá obdoby," říká Maria Michalaki, která trvale žije na Krétě. Redakci iDNES.cz poskytla rozhovor o tom, jak neštěstí Řekové vnímají. Spekulují o tom, že požáry jsou organizované, možná i teroristy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sobak

28. 8. 2007 13:56
paní čechořekyně

lidi já bych vám toho řekl víc než ta ženská proč neudělají online se mnou v neděli jsem se z kalamaty vrátil jako spousta jiných dalších českých občanů letem jedné české aerolinky , navíc jsem byl i v areopuli a celém vnitřím máníé , jsetli tohle není pro turisty zajímavbá ablast jak paní píše , tak pouze pro hromadné cestovky , protože pro ty tu nedávají slevy které ony požadují a navíc tu vetšinu turistů tovřily domorodí řekové a italové s autokary 

0 0
možnosti

statid

28. 8. 2007 13:43
nedbalost Reku

Dovolim si obvinit z teto katastrofy hlavne samotne Reky. Tato horka a sucha zeme se vubec na moznost pozaru nepripravila. Nedostatek techniky je opravdu zvlastni. Nedavno jsme byli na Krete. Myslim si, ze Kretane jsou jako Rekove. Proste vse v klidu, laxnost a spokojenost. V tech nejvetsich vedrech propuknul na nedalekych kopcich, kde byli jen olivovniky pozar. Vsichni ho videli, ale nic se nedelo minimalne 2 hodiny. Kdyby ho zacali hasit hned, nebyl by problem. Oni ho ale nechali rozsirit na dalsi 3 kopce a museli to pak hasit helikopterou 5 hodin. More bylo nastesti jen tak 1-2 kilometry. Ohen se samozrejme rozsiril i do nizin a museli pak evakuovat prilehle hotely. Nastesti se ohen tak daleko nedostal. Je to proste jejich laxnost a trestuhodna nedbalost v ochrane. Vzdyt co tem lidem ted zbyde?

0 0
možnosti

belgian chocolate

28. 8. 2007 10:11
Čechořekyně? co je to za zvíře?

Češka žíjící v Řecku? nebo Češka z Řecka? proč vymýšlet příšerné hybridy, když se to dá říci normálně?

0 0
možnosti

jjumbik

28. 8. 2007 21:50
Re: Čechořekyně? co je to za zvíře?

Řekočeška.

To zní dobře! :-)

0 0
možnosti

mosulský machredž

27. 8. 2007 21:47
oo

všechny podezřelé bych přihodil do toho ohně - už jenom to, že jsou podezřelí, je podezřelé - ostatní srágory by si nadělaly do kalhot ,,,,,

0 0
možnosti

morbidni_kreten

27. 8. 2007 22:14
Re: oo

jde vidět tvou silnou americkou náturu, nechtěl by jsi jít pracovat na guantanámo?;-D

0 0
možnosti

morbidni_kreten

27. 8. 2007 21:42
:-P

ano..teroristé...a určitě to byli muslimové...televizní propaganda ala USA funguje

0 0
možnosti

captain cook

28. 8. 2007 3:40
Re: :-P

Vypada to, ze nemas moc poneti o mezinarodnich vztazich. Kdo je nejvetsim nepritelem Reku? Turci, jejich sousede, historicti nepratele a v novejsich dobach souperi  co se Kypru tyce. Obycejny Turek by sice v soucasne dobe do Recka nelezl, aby jim ublizil, ale par zfanatizovanych janku - kdo vi ceho jsou schopni. Skrtnout sirkou a odejit je to nejmensi, co se da udelat. Na to potrebuje akorat hadr namoceny do benzinu, zadnou naloz nebo vybusnou vesticku.

Takze Turky, kteri shodou okolnosti jsou take muslimove, bych z toho nevyjimal. Pokud jsou v tom nejaci Turci namoceni, nebude to ale z duvodu nabozenskych, spis z duvodu odedavne revnivosti.

0 0
možnosti

velky bratr

27. 8. 2007 21:00
Propaganda dela divy...

A az se bude na teroristy rovnou hazet vsechno, tak to bude uplne stejny jako s imperialistama a diverzantama. Proste a jednoduse, rezim se v jadru nezmenil, jen je jeste o kousek promaknutejsi. achjo.

0 0
možnosti

captain cook

28. 8. 2007 3:43
Re: Propaganda dela divy...

Par kyperskych extremistu z turecke strany ostrova, kteri maji na Reky pifku od recko -turecke valky na Kypru a rozdeleni ostrova, by rado uvidelo moznost jak Rekum ublizit primo v jejich zakladne - v Recku samem.

0 0
možnosti

mosulský machredž

27. 8. 2007 20:29
oo

Řekočechyně má vždycky pravdu .....stejně se divím, že jim tam hoří až teď 8-o

0 0
možnosti

username

27. 8. 2007 20:14
taky bych to zapálil

tak mě napadá jedna taková hříšná myšlenka - já kdybych věděl, že se na můj dům šíří požár, tak asi zapálím vše okolo svého domu a budu se snažit, aby to bylo kontrolované, aby se nic nezničilo, a budu pak doufat, že nový oheň už nebude mít jak přeskočit.

A jestli takhle uvažovala část řeků, tak mohli omylem založit velkou spoustu požárů. Ale ty snímky těch co zapalovali ten kopec u athén a hadr v benzínu u vojenské základny, to opravdu vypadá spíš na nějakou organizovanou chamraď.

Z tohohle se budou vzpamatovávat několik destítek let :-( v důsledku to bude asi větší pohroma než 11/9, i když možná bude škoda i počet mrtvých menší. Každopádně příští rok tam jedu na dovolenou, ať zas nějaké peníze získají.

0 0
možnosti

demis

27. 8. 2007 19:44
proc nevim

mam dost spatny pocit ze vsechnoJsem rek zijici v praze.Bohuzel tam nemuzu nejak pomoct musim byt tady,Je urcite divne ze vznikly pozari tak na jedno,Chci verit ze nejsou umyslene ale nejak to me nejde.Prestava ze uhorila maminka s ctirma detma je to hruza!!!vsude na svete a nejenom v recku.Modlim ze vsech.............

0 0
možnosti

vver440

27. 8. 2007 17:27
Na místě pak našla v benzinu omočené hadry a mobil. Mělo se to prý nějak mobilem aktivovat. Podobné stopy našli i na různých místech v Aténách.

jj, mělo se to aktivovat budíkem v tom mobilu;-D

0 0
možnosti

Borg2of3

27. 8. 2007 17:37
Re: Na místě pak našla v benzinu omočené hadry a mobil. Mělo se to prý nějak mobilem aktivovat. Podobné stopy našli i na různých místech v Aténách.

No me ted napadlo, ze to mohla aktivovat vibrace toho mobilu.. spousta latek reaguje na otresy

0 0
možnosti