ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Planý poplach na letišti v Amsterdamu. Policie zasahovala u jednoho z letadel

  • 51
V jednom z letadel na letišti Schiphol v Amsterodamu zasahovalo zvláštní policejní komando kvůli podezřelé situaci. Jednalo se o nahlášení nouzové situace. Podle některých zdrojů šlo o pokus o únos. Letecká společnost Air Europa však poté uvedla, že se jednalo o planý poplach.

Podle letecké společnosti varování, které spouští protokoly o únosech na letišti, bylo omylem aktivováno pilotem letadla společnosti Air Europa.

„Cestující i osádka letadla jsou v bezpečí. Probíhá vyšetřování,“ prozradili agentuře Reuters policisté s tím, že další informace zatím nebudou zveřejněny.

Služba FlightRadar24, která poskytuje letové informace, na letišti v Amsterdamu Schiphol nahlásila „nouzovou situaci“.

Britský The Daily Mirror v původní zprávě uvedl, že možná šlo o pokus o únos letadla společnosti Air Europa, které mělo letět do Madridu.

Na místě zasahovalo zvláštní policejní komando, přiletěly tam i dva vrtulníky. Podle nizozemské televize NOS pořádkové síly část letiště vyklidily.

Jeden z cestujících na Twitteru popisoval aktuální situaci. „Kvůli vzniklé situaci zasahuje na letišti vojenská policie. Všechny brány jsou zavřené. Nelétají žádná letadla.“

Nizozemské letiště Schiphol je třetím nejrušnějším letištěm v Evropě. Na prvních dvou místech je londýnské letiště Heathrow a pařížské letiště Charlese de Gaulla.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video