VIDEO: Letadlo v Chicagu sklouzlo z ranveje. Skončilo zabořené ve sněhu

  • 14
Nepříjemné přistání zažili cestující společnosti American Airlines ze Severní Karolíny do Chicaga. Posádku překvapilo nepříznivé počasí, letadlo při přistávání sjelo z ranveje. Nikdo z 41 lidí na palubě nebyl zraněn.

Letadlo přistávalo v pondělí ráno místního času na mezinárodním chicagském letišti O’Hare. Piloti však kvůli silnému větru a sněžení nezvládli přistávací manévr a letadlo po dosednutí sjelo z ranveje. Skončilo na zasněžené ploše u přistávací dráhy. 

Podle mluvčí společnosti American Airlenes nebyl nikdo ze 41 lidí na palubě zraněn. Cestující i posádka se bezpečně dostali do budovy letiště. 

Okamžik přistání na video zachytil jeden z cestujících. 

Incident nyní vyšetřuje Federální letecká správa. Kvůli sněhové kalamitě musela obě chicagská letiště  O’Hare i Midway zrušit dohromady přes 600 letů, informovala stanice ABC7.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video