Protest proti očkování a koronavirovým opatřením v Harrisburgu v Pensylvánii...

Protest proti očkování a koronavirovým opatřením v Harrisburgu v Pensylvánii (29. srpna 2021) | foto: Profimedia.cz

Americký odpůrce roušek a vakcín podlehl covidu. Snažil se léčit ivermektinem

  • 827
V texaském San Angelu podlehl koronaviru třicetiletý muž, který vedl kampaň proti epidemickým opatřením. Nošení roušek nebo očkování považoval za formu tyranie. Když onemocněl, léčil se nejprve doma aspirinem a ivermektinem. V nemocnici, kde byl od začátku srpna, už mu nedokázali pomoct.

Otec tří dětí se léčil doma aspirinem, tabletami vitaminu C a ivermektinem. Až později ho příbuzní přesvědčili, aby šel do nemocnice. „Byl tak tvrdohlavý. Nechtěl navštívit lékaře, protože nechtěl být součástí statistik testů na covid,“ řekla podle The Times jeho žena Jessica Wallaceová, která je nyní počtvrté těhotná.

Třicetiletý Caleb Wallace zemřel v sobotu v Shannon Medical Center ve městě San Angelo. Na umělou plicní ventilaci byl připojen od 8. srpna. Jeho manželka a děti byly očkovány a nosily roušky.

„Caleb mi řekl, že roušky mě neochrání. Ale chápal, že je chci nosit. Cítím se lépe, když vím, že možná někoho chráním nebo se viru sama vyhýbám,“ řekla vdova.

Wallace vedl „shromáždění svobody“ na protest proti koronavirovým opatřením, mezi která patří nošení roušek a respirátorů nebo očkování. Jednalo se podle něj o porušování lidských práv. „Mně záleží na svobodě víc než na vašem osobním zdraví,“ prohlašoval.

V loňském roce také lobboval u školských úřadů, aby děti nemusely chodit do školy v rouškách. „Vědci říkají, že s tímto virem je naprosto v pořádku žít,“ obhajoval své rozhodnutí.

Wallace byl také státním koordinátorem West Texas Minutemen, civilní polovojenské skupiny, která hlídkuje proti nelegálním imigrantům překračujícím hranice USA a Mexika.

V důsledku koronaviru zemřelo v Texasu téměř 55 tisíc lidí. Lékaři hlásí, že státní nemocnice mají plnou kapacitu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video