Diskuze

Evropa podpoří Ukrajinu prodloužením sankcí proti Rusku, řekl Tusk

Důsledkem nedělního incidentu v Kerčském průlivu, kde Rusové ostřelovali a zadrželi ukrajinské lodě, bude prodloužení dosavadních sankcí Evropské unie. Dal to v pátek najevo předseda Evropské rady Donald Tusk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Válečný stav na Ukrajině a stanné právo má první reálný výsledek. Ústřední ukrajinská volební komise před několika minutami oznámila, že v 10 regionech Ukrajiny, kde je vyhlášené stanné právo od 26. listopadu, se ruší volby do místních zastupitelstev. Ruská armáda by mohla volby a jejich konání využít pro náhlé vtrhnutí na Ukrajinu ve chvíli, kdy lidé budou u voleb. Z tohoto důvodu je nutné volby dočasně zrušit, dokud hrozba ruské invaze nepomine a do té doby se volby konat nebudou. To může teoreticky trvat i několik let, protože Petro Porošenko-Valtzman včera v televizi uvedl, že pokud Ukrajina do 26. prosince nedostane od západních partnerů v EU a v USA bezpečnostní garance před ruskou agresí, požádá ukrajinský prezident parlament o prodloužení stanného práva na dalších 6 měsíců:-P

0 0
možnosti
MP

Dvě malé rybářské lodičky které se ani po drcnutí větší lodičky nepotopily, to opravdu je důvod k vyhlášení dalších sankcí a téměř i války pane Tusku....

0 1
možnosti
JV

Sankce proti Rusku je nutno zpřísnit, jen zachovat stávající je nedostatečné.

1 1
možnosti

..no a je vymalováno..Ukrajině to ale nic nepřinese..!

1 1
možnosti
WZ

Jego ne sluchejte. Tusk to zdradca Polski a ostuda polskej polityki. Clovek UE a Merkel.Zdravim s Polsko:)

3 1
možnosti

..jiščo Polska nezgynula, dokial Češi piju...!

1 0
možnosti
GK

Pšonek, co od něj čekat. jedna kapsa děravá, druhá prázdná. Ale on trpět nebude ani další euroúředníci při nejhorším si zas nějakou tu tisícovku Eur přidaj. Odskáče to zas a jenom ten co chodí denně makat do lopaty.

0 1
možnosti
JM
VV

Putinovi rozvrácená Ukrajina vyhovuje a udržuje si Donbas jako soukromý skanzen, kde může přes telefon rozhodovat o tom, co se tam bude dít.

Teď podpořil incident s loděmi, kde posvětil agresivitu a neschopnost ruského vedení vyřešit to normálně a civilizovaně, přestože mohli jasně očekávat, že se jejich akce proti lodím Ukrajiny neobejdou bez reakce západu.

1 1
možnosti
DN

"Vlk se nažral a koza zůstala celá"

(Uděláme, co musíme, ale v podstatě se nic nemění a jedeme dál:-P)

0 0
možnosti
RC

Rusove byli jsou a budou vzdy k.

2 0
možnosti