Diskuze

KOMENTÁŘ: Německo Klause odmítá. Ale v budoucnu ho může slušně živit

Václav Klaus se s Angelou Merkelovou ani Joachimem Gauckem především o otázce Evropské unie neshodne asi téměř na ničem. A při jeho středeční rozlučkové návštěvě ho přijali spíše jen ze zdvořilosti. Přesto má Klaus v Německu asi nejvlivnější a nejpočetnější publikum.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autor: Luboš Palata - Tento autor je největší ..vině z našich novinářů a ujišťuji, že vulgární slova nepoužívám. Leckterý z našich novinářů mi nesedí svým způsobem psaní, ale Palata.... Každou chvíli čtu jeho článek buď ve slovenském, polském, někdy i německém tisku. ANI JEDEN nebyl napsát kladně, vždycky nás pomlouvá a zkresluje, lže. Je to novinářská hyena, kterou možná, nevím, vylili z Lidovek! Protože tam míval dost často články a poslední dobou nic...

0 0
možnosti
FK

Uz v prvni vete  Vaseho komentare je chyba. Angela Merkel se nejmenuje Merkelova.

2 0
možnosti
JL

Merkelova ma popularitu ve sve zemi jako zadny jiny povalecny nemecky politik a to je u politika, ktery vladne zemi a dela i nepopularni kroky neco absolutne nevidaneho. No a autor spekuluje, ze volby v Nemecku neco zmeni. Nikoliv - jenom pozici Merkelove posili.

0 1
možnosti
AK

Klaus ma take dobre jmeno v konzervativnich kruzich v US, protoze na evropana jsou jeho prednasky prekvapujici.  Takze mezi Nemeckem a US to pro Klause vypada na hezky duchod.

1 0
možnosti
AF

Klaus platí jak v Německu, tak i USA za podivného exota, jehož jedinou přídavnou hodnotou tvoří titul prezidenta země, kterou znali lidé ve světě jako republiku Václava Havla. Nic jiného na něm zajímavahé není. Jakmile za tři

měsíce tento titul ztratí, stane se nazajímavým a známost s ním se stane přítěží.

1 1
možnosti
TN

Václav, nikde ho nechcou ale ze zdvořilosti...Rv

3 2
možnosti
AF

Jelikož sama žiji v Německu, mohu téměř s jistotou říci, že tento komentář je hodně, ale hodně ujetý a naprosto zkresluje stav, který se snaží popsat.

Je pravda, že v otázke Evropské únie se Klausovy názory do jisté míry shodují s nejkonzervativnější křídlem bavorské CSU, ale ani ten nejodvážnější CSU-ler by se nikdy nepustil na veřejnost s tím, co si kdy dovolil Klaus. Bohužel ale pro Klause je právě toto nejkonzervativnější křídlo CSU pevně spjaté s organizací Sudetendeutsche Landsmanschaftu, neboli Sudetských Němců. A zde je Klausova výjimka Lisabonské smlouvy, založená na neopostatněné a nesmyslné hrozbě České republice skrze Sudetských Němců tou největší překážkou pro jakoukoliv budoucí spolupráci CSU a Klause.

A to, že je německý ústavní soud brzdou intergrace je podobný nesmysl, jako že je brzdový systém v autě překážkou jeho mobility. K ústavnímu soudu se obracejí pravidelně protivníci EU, jako například bavorský Gauweiler - a ÚS v Karlsruhe s pravidelnou samozřejmostí jeho návrhy zamítá a odmítá.

Pane Palato - váš komentář je nesmyslný.

4 2
možnosti
Foto

Mate naprostou pravdu a to jeste nemluvite o modre planete a popirani globalniho oteplovani!

2 2
možnosti
PK

P73e31t56r 10K30o43c

9. 1. 2013 16:54

Neoddiskutovatelný fakt je, že Klaus nikdy nebyl dobrým prezidentem - pro lemply, líné lidi, nemakačenky, hulváty, nemyslící lidi, lidi kteří nemají čím myslet a příživníky, kteří jenom čekají, že je stát zadarmo nakrmí a postará se o ně. Pro tuto sortu opravdu nebyl dobrým prezidentem. Byl dobrým prezidentem pro lidi inteligentní, aktivní, podnikavé, myslící a pracovité. Jen tak mimochodem, Klause zvali a zvou nejen university, školy ve světě, ale i různá sympozia, ekonomická fóra a pod. Kterého jiného českého politika takhle někam zvou?

7 7
možnosti
JS

Rozhodne se za tu druhou sortu lidi, kterou popisujete, povazuju, ale pro me osobne dobrym prezidentem nebyl. Do te amnestie mozna jednooky mezi slepymi...

3 2
možnosti
TH

za tři měsíce po Klausovi ani pes neštěkne  Bude se ovšem zviditelňovat jedovatou slinou !!

3 4
možnosti
Foto

V Nemecku po nem nestekne ani tak. Ukazovali ho ve zpravach jen, jak ukradl tu propisku a FAZ se divily te namiru usite amnestii. Ze tady byl na navsteve ani nevim a to ctu noviny a divam se na zpravy  kazdy den.

2 1
možnosti

Klaus NEMÁ v Německu žádné posluchače. Zajímalo by mě, jak na to autor přišel?

5 6
možnosti
PK

P71e16t21r 25K64o35c

9. 1. 2013 16:31

Ty  to přece musíš vědět nejlíp, nádhero.

3 3
možnosti
FK

Bonet by ne to co nedokázal Hitler to dokázal Klaus,kolik už  němci mají českého majetku?????

2 5
možnosti