Meiwesovi hrozí obvinění z vraždy.

Meiwesovi hrozí obvinění z vraždy. | foto: Boris Roessler, Reuters

„Kanibal z Rotenburgu“ půjde znovu před soud

  • 3
Německý malíř Armin Meiwes, kterého soud poslal v roce 2004 na osm a půl roku do vězení, stane znovu před tribunálem. V roce 2001 rozřezal a částečně snědl berlínského inženýra. Činy "kanibala z Rotenburgu" bude od 12. ledna 2006 posuzovat soud ve Frankfurtu nad Mohanem.

Za obnovením procesu stojí rozhodnutí spolkového nejvyššího soudu.

Ten nedávno uznal, že během procesu v Kasselu byly ignorovány některé závažné indicie a Meiwes byl odsouzen pouze za zabití a nikoli za vraždu. Státní zástupce se proto odvolal a nejvyšší instance mu dala za pravdu.

Meiwes se během prvního procesu k činu a jeho okolnostem přiznal. S obětí Berndem Brandesem se seznámil na internetový inzerát, ve kterém hledal muže, který se chce nechat zabít a sníst. Meiwes proto tvrdil, že oběť zabil na její výslovné přání.

Soudce k tomu přihlédl, když došel k názoru, že šlo o zabití, a nikoliv o vraždu. Lze očekávat, že frankfurtský soud by v obnoveném procesu mohl Meiwese uznat vinným z vraždy, což by znamenalo podstatně vyšší trest.

V podobném případu poslal letos v květnu berlínský soud na 13 let do vězení 33letého muže, který zabil svého homosexuálního partnera a uschoval si některé jeho orgány do ledničky.

Pachatel tvrdil, že sám z těla nic nesnědl, nanejvýš dával kousky kočce. Přesto byl uznán za nebezpečného pro své okolí a musí se podrobit ústavní psychiatrické léčbě. - více zde

VŠECHNY ČLÁNKY iDNES O MEIWEISOVĚ KAUZE ČTĚTE ZDE

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video