Kamerunští záchranáři nesou jednu oběť nehody. (Ilustrační snímek)

Kamerunští záchranáři nesou jednu oběť nehody. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Kamion srazil autobus ze silnice, pak havaroval další. Mrtvých jsou desítky

  • 23
Při srážce autobusu s kamionem v Kamerunu zemřely čtyři desítky lidí, další dvě desítky jsou zraněné. Těžký tahač odmrštil autobus ze silnice do svahu. Další autobus, který později projížděl kolem, se pokusil vyhnout davu, jenž se u prvního vraku srotil, a také havaroval.

Sedmdesátimístný autobus byl na cestě do hlavního města Yaoundé ze západního města Foumban, když kolem neděle kolem druhé hodiny ráno u města Ndikinimék se čelně srazil s protijedoucím nákladním vozidlem, uvedl podle agentury AFP místní policejní komisař Absalom Monono Woloa. Vzhledem k dané hodině mohl některý z řidičů usnout za volantem.

Na místě nehody se shromáždil dav lidí. Další autobus se jim pokusil vyhnout, řidič ale nezvládl řízení a stočil vozidlo také mimo vozovku, píše agentura DPA. Oba autobusy tak skončily ve svahu nedaleko od sebe.

„Většina cestujících buď jela strávit Nový rok se svými rodinami, vracela se ze slavností Štědrého dne, nebo to byli obchodníci, kteří dodávali dárky na novoroční svátky,“ upřesnil policista.

K smrtelným dopravním nehodám dochází ve středoafrickém Kamerunu i dalších afrických zemích poměrně často. Kromě nepozornosti řidičů bývá na vině i špatný technický stav vozidel a silnic. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Kamerun, AFP, Yaoundé

Video