Diskuze

VIDEO: Izraelští vojáci přihlíželi střelbě do rozzuřených Palestinců

Izrael čelí velkému problému. Na internetu se objevilo video, které ukazuje záběry z klasické příhraniční potyčky mezi Palestinci a Izraelci. Zatímco Palestinci házeli na židovské osadníky kameny, ti povolali vojáky na ochranu. Jeden z rozčilených Izraelců pak za jejich stoického dohledu začal do davu Palestinců střílet.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PDC

Pierre de Croissant

23. 5. 2012 16:06
Zkráceně fakta

Palestinci tři soboty po sobě zapalovali okolí židovských vesnic s cílem vypálit je. Když se obyvatelé a hasiči snažili hasit, házeli na ně kamení. Proto přijela vojenská ochrana.

Ostatně to muslimové předvádí i v Paříži. Založí požár a pak na policii a hasiče útočí.

1 0
možnosti
OR

oskie98

22. 5. 2012 21:06
Ostudná práce s informacemi

a přebírání neověřených informací tendenčního a pomlouvačného charakteru není bohužel pro iDnes ojedinělá. V tomto případě redakce přejala informaci z Guardian.co.uk. Původně dokonce jen její část (vypustila část o opakovaném zakládání požárů Palestinci), takže příspěvek vyzníval a dosud i vyznívá silně proti-izrael. Nemluvě o přímo skandálním titulku, který ani nyní nebyl upraven. Pohled z druhé strany včetně chybějících faktů, která mění vyznění celé události jsou zde: http://haslinger.blog.idnes.cz/c/268079/Izraelci-uz-zase-strileli-do-Palestincu-a-novinari-si-strili-z-lidi.html .

9 0
možnosti
T

Terrek

23. 5. 2012 9:17
Re: Ostudná práce s informacemi

Tak nevím, po přečtení "těch zaručeně nestranných" zpráv se můj názor nijak nezměnil a myslím si, že ani titulek na IDNESu není zas až tak od věci. Sám bych za spálený trávník do nikoho nestřílel, navíc dnes existuje něco jako gumové projektily a spousta jiných donucovacích prostředků. Jako kluk jsem měl od kamení rozbitou hlavu každé léto, jako kluci jsme je po sobě házeli celkem často a oni (Palestinci) se svým vzděláním a sociální úrovní dětmi jaksi jsou a né jen vlastní vinou, ještě dlouho zůstanou, neboť snaha o to je především vzdělat tu není žádná, což je ovšem velká překážka kompromisu a tedy i mírových dohod. Celkově se stavím jako vždy na stranu slabších, tedy neozbrojených, u nás si má pán za nešťastný výstřel z kuše odsedět až 16 let, v Izraeli se baví střelbou do "dětí" co po nich hází kameny....    Vskutku, tak jedná jedině národ vyvolených.....

0 0
možnosti
M

moš

22. 5. 2012 18:25
Jen další důkaz o páchání mezinárodních zločinů.

Genocida za potlesku českých pepíků.Pane premiére a spol kde jste se vycvičil na posluhovače sionistů.Vy jste podle věku na tom slavném školení v kibucu 68 pod Pithartovým vedením nebyl.Nebo,že by byli nějaké nové běhy.

1 0
možnosti
OR

oskie98

22. 5. 2012 20:23
Re: Jen další důkaz o páchání mezinárodních zločinů.

Prosím, zjistěte si FAKTA o celém incidentu, než začnete psát svoje soudy. A také možná neškodí mrknout, co je to genocida ...:-/

6 0
možnosti
IT

Mahon Point

22. 5. 2012 18:13
Otazka pro Idnes

Co je neetickeho na tom, kdyz nekdo napise, ze zanik statu Izrael by vyresil  velke mnozstvi problemu a ze by tento stat nikomu nechybel a nikdo by si toho ani nevsiml ??? Kdyz uz jste mne smazali, tak me to aspon vysvetlete !

1 0
možnosti
OR

oskie98

22. 5. 2012 20:25
Re: Otazka pro Idnes

Možná se mažou příspěvky nejen neetické, ale i blbé ....Rv

5 0
možnosti
J

jeste.nespokojenejsi.obcan

22. 5. 2012 16:04
Tady je to zase samej šábesgoj.

Bavte mě, prosím, dál.:-)

1 0
možnosti
J

jménoapříjmení

22. 5. 2012 15:35
A co jako měli dělat?

Měli střílet taky, nebo co?

0 0
možnosti
OR

oskie98

22. 5. 2012 13:53
Zásádní informace, které v článku chybějí:

1) Šlo o střelbu gumovými projektily

2) Střílející byli členové bezpečnostní složky, ochranky (na videu v bílých košilích), nestřílel tedy ''osadník'' za ''přihlížení izraelských vojáků''

3) Nejde o "rozzuřené" Palestince, ale o "Palestince" v normálním stavu mysli

;-€

12 0
možnosti
PP

waleyo

22. 5. 2012 14:21
Re: Zásádní informace, které v článku chybějí:

Inu jako když se Rádia Jerevan ptali, zda je pravdou, že soudruh Ivanov na mezinárodní výstavě vyhrál auto.

"Ano, tato informace se zakládá na pravdě až na tři drobné nepřesnosti: Nebyla to mezinárodní výstava, ale schůze místní stranické buňky, nebylo to auto nýbrž kolo a nevyhrál ho, ale ukradli mu ho...".

1 0
možnosti
N

nakorbena_svine

22. 5. 2012 11:32
Jedna pakáž za 18, druhá bez 2 za 20.

Jinak, vysvětlí mi někdo, proč se v mediích nepíše třeba o ukrajinském hladomoru v letech 32-33 ale o pozdějších událostech páchaných na židech je všude plno? Jo a co se posledních deset let děje v Nizozemsku a v jiných "štědrých" evropských zemích, tak z toho je mi taky na blití. To jen abych u sionistů nebyl za islámofila. ;-€Rv

2 0
možnosti
TA

tajny agent

22. 5. 2012 11:37
Re: Jedna pakáž za 18, druhá bez 2 za 20.

Mozna proto, ze neni zdaleka tolik informaci jako o tech udalostech pachanych na zidech ... to vas nenapadlo?

0 0
možnosti
J

jackie13

22. 5. 2012 10:27
použili

gumové projektily a nevím,proč Idnes rozdmýchává protižidovské nálady.8-o8-o

7 0
možnosti
KM

Praetorian XI.

22. 5. 2012 10:34
Re: použili

Taky si říkám, my se přece nikdy nepřidáváme předem na žádnou stranu. Vždycky čekáme, až jak to dopadne :-P

0 0
možnosti
JN

novinkycz

22. 5. 2012 10:08
Izrael

Izraelští zákonodárci vyzývají vládu, aby pomohla zachránit před smrtí palestinského Araba, který jako realitní makléř zprostředkoval prodej domu v Hebronu Židům.

Předseda Rady židovských obcí Judeje a Samaří (Rady Ješa) Dany Dajan (Danny Dayan) vyzval předsedu vlády Binjamina Netanjahua (Binyamin Netanyahu) a ministra obrany Ehuda Baraka, aby pro záchranu života Muhamada Abú Šahaly (Muhammad Abu Shahala) urychleně něco udělali.

2 0
možnosti
JN

novinkycz

22. 5. 2012 10:08
Re: Izrael

Zprostředkovatel, který dům získal pro jako zástupce jeho současných židovských vlastníků, byl Palestinskou správou odsouzen k smrti za „zločin“ pomoci Židům v nákupu nemovitostí.

„Abú Šahala bude popraven v Ramalláhu, pouhých 15 minut jízdy od (izraelských) vládních sídel v Jeruzalémě,“ varoval Dajan. „Má být popraven za ‘zločin’ pomoci Židům koupit dům v Hebronu.“

„Izrael nesmí dopustit, aby k tomuto výsměchu (spravedlnosti) došlo,“ dodal.

V Ramalláhu sídlí jako vláda autonomní Palestinské správy, tak předseda hnutí Fatáh a Palestinské správy Mahmúd Abbás (Mahmoud Abbas).

Dům nedaleko Jeskyně praotců (Jeskyně Machpela) byla novými vlastníky po koupi pojmenován Dům praotců (Dům Machpela) a přeměněn na obytný dům.

1 0
možnosti