VIDEO: Italská policie zveřejnila záběry srážky vrtulníku a letadla v Alpách

  • 18
Italská policie zveřejnila dvě videa srážky vrtulníku a lehkého letadla, při níž v lednu v italských Alpách zemřelo sedm lidí. Nehoda se odehrála v blízkosti ledovce Rutor v alpské oblasti Valle d’Aosta asi 80 km jihovýchodně od města Turín.

Zveřejněné záběry pochází ze dvou kamer, které srážky natočily, střet je nepoškodil a byly nalezeny, když u jednoho z vraků roztál sníh.

Videa z paluby vrtulníku potvrzují prvotní rekonstrukci události. „Podvozek letadla narazil do jednoho z listů rotoru vrtulníku,“ uvedl velitel policejních záchranářů Delfino Viglione. 

Osazenstvo vrtulníku francouzské turistické letadlo nevidělo, dodal. To ostatně na místě nehody nemělo co dělat, uvedla televize Sky TG24.

Ke srážce došlo těsně nad zemí. Vrtulník, který nesl šest lidí, právě startoval. Letoun se třemi lidmi na palubě, který přiletěl z francouzského zimního resortu, zhruba 30 kilometrů od místa neštěstí, podle deníku La Repubblica zase přistával.

Při nehodě zemřeli čtyři Němci, Francouz, Ital a Belgičan.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video