Následky požáru na letišti v italské Katánii. (17. července 2023) | foto: Profimedia.cz

Hořelo letiště v Katánii. Cestující uprchli, lety jsou do středy zrušeny

  • 1
Letiště v italské Katánii v noci na pondělí zachvátil požár. Kvůli ohni z letiště uprchli cestující a lety zůstanou pozastavené do středečního odpoledne, píše agentura ANSA. Nikdo se vážně nezranil. Z Prahy do města na jihu Sicílie létají společnosti Smartwings a Wizz Air.

Požár podle agentury ANSA vypukl na letišti krátce před půlnocí. Podle prvních zjištění začalo hořet v dolní části letištní budovy, přesné příčiny se vyšetřují. Kouř vyvolal paniku mezi cestujícími, kteří z odletové části letiště utekli, nebo je k odchodu donutil bezpečnostní personál. Nikdo se vážně nezranil, někteří cestující se však nadýchali kouře.

Hasiči proti ohni bojovali několik hodin a požár je nyní uhašený. Provozovatel letiště, které je hojně využívané během letní sezony, dnes ráno oznámil, že lety zůstanou přerušené do 14:00 SELČ středy 19. července.

Český dopravce Smartwings provozuje mezi Prahou a Katánií dva lety týdně, v neděli a ve středu. „Včerejší (nedělní) let mezi Prahou a Katánií proběhl bez omezení, další let provozujeme ve středu,“ uvedla mluvčí dopravce Vladimíra Dufková.

Středeční let Smartwings odlétá z Ruzyně ve 12:40, v Katánii by měl přistát ve 14:55. Dopravce Wizz Air musí odložit dva úterní lety mezi Prahou a Katánií. „V terminálu bohužel vypukl požár a je zasažen celý klimatizační systém,“ uvedla mluvčí dopravce Zsuzsa Trubek.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video