Záchranáři ve čtvrtek objevili muže, který se ztratil při výletu do Alp. Ital...

Záchranáři ve čtvrtek objevili muže, který se ztratil při výletu do Alp. Ital uvázl v pustině na severovýchodě země poté, co si zlomil kotník. Venku přežil i díky svému psovi sedm ledových nocí. (18. února 2021) | foto: Soccorso Alpino e Speleologico Friuli Venezia Giulia

Ital přežil sedm nocí v Alpách, při životě ho držel pes i blízký potok

  • 36
Záchranáři ve čtvrtek objevili muže, který se ztratil při výletu do Alp. Ital uvázl v pustině na severovýchodě země poté, co si zlomil kotník. Venku přežil i díky svému psovi sedm ledových nocí. Záchranáři oblast prohledávali s vrtulníkem, muže se jim podařilo najít ležícího u potoka, informoval zpravodajský portál BBC.

Třiatřicetiletý Ital z Terstu uvázl ve výšce asi 700 metrů nad mořem severně od města Udine na místě, kde nebyl mobilní signál. Záchranáři ho objevili díky jeho izolační přikrývce, která ležela vedle něho, sám muž byl zahrabán v listí.

Výletníkovi se podařilo dostat k potoku, takže se mohl napít. Nalezli ho při vědomí, ale s těžkými pohmožděninami a hladového.

Záchranou službu kontaktovala ve středu Italova přítelkyně. Ta očekávala, že se její partner vrátí v pondělí. Zpočátku se však neznepokojovala, protože přítel se již dříve vydával na podobné výlety a přespával v provizorních přístřešcích nebo boudách.

Zachráněný muž uvedl, že mu pomohl přežít jeho pes Ash, kříženec, který ho po celou dobu neopustil a dělal mu společnost. Muž se nyní zotavuje v nemocnici, v péči odborníků je i pes.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Alpy, BBC, Terst, Udine

Video