Islamisté: Naším dalším terčem je Putin

  • 113
Teroristé si za svůj další terč vybrali ruského prezidenta Vladimira Putina. Tvrdí to alespoň ve svém prohlášení na internetu muslimská radikální skupina vystupující pod názvem Islámbulího brigády. Tato organizace se přihlásila ke dvěma teroristickým útokům, které zasáhly Rusko minulý měsíc.

V textu skupina vyzývá všechny své ruské buňky ke krvavé válce proti nevěřícím v Rusku, která by se neměla vyhnout žádné oblasti.

Prohlášení bylo zveřejněno na webových stránkách, jež využívají extremisté.

Islámbulího brigády přijaly zodpovědnost za atentáty na dvě letadla, při nichž 24. srpna na různých místech v jižním Rusku zahynulo 90 lidí. - více zde

Skupina tvrdí, že stála i za sebevražedným útokem před stanicí metra v Moskvě 31. srpna, při němž přišlo o život deset osob a přes 50 jich bylo zraněno. - více zde

"My z Islámbulího brigád, poté, co jsme změnili svá slova v činy na moskevské půdě a na ruském nebi, oznamujeme, že hlava státu bezvěrců bude naším cílem v příštích operacích," píše se v textu.

Putin podle prohlášení "oznámil, že jeho terčem bude každý muslim ve světě a v Čečensku... Naši odezvu uslyší celé Rusko. Žízníte-li po krvi muslimských mužů a žen v Čečensku, pozná váš lid, jak vypadá peklo."

Skupina, která nese jméno egyptského extremisty stojícího za atentátem na egyptského prezidenta Anvara Sadata v Káhiře v roce 1981, se zároveň distancovala od masakru ve škole v severoosetském Beslanu, který si vyžádal více než 320 mrtvých.

DÁLE ČTĚTE:
Články o tragédii v Beslanu

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video