Diskuze

Kurz je po pádu vlády mezi Rakušany populárnější, jeho strana posílila

Rakousko čeká na novou vládu. V podzimních volbách ji lidé zvolí za bývalou koalici lidovců ÖVP Sebastiana Kurze a Svobodné strany Rakouska FPÖ, která nepřestála skandál na Ibize. Kurz coby bývalý kancléř si však stále zachovává sympatie voličů. ÖVP by nyní dostala až o šest procent hlasů více než v říjnu 2017.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Domnívám se, že politici jako Kurz jsou budoucností Evropy. Čím dřív voliči opustí staré provařené tváře, tím líp.

0 0
možnosti
PV

Myslím, že Kurz tu vládu po té kauze potopil naprosto vědomě. Dalo se pokračovat bez Stracheho v nějakém jiném složení se Svobodnými, ale Kurz si dal dohromady jedna a jedna a vytušil, že by na tom mohl vydělat politické body... Každopádně kdo si dělal naděje, že po tom rádobyskandálu posílí proimigrační socani nebo zelení, ten se šeredně spletl. Beztak se dá čekat, že i po těch předčasných volbách sestaví Kurz vládu opět se Svobodnými. Jen s tím rozdílem, že v ní budou mít jeho lidovci silnější postavení...

3 0
možnosti
LP

Strache naletěl jako blbeček, patří mu to. Ale lidi evidentně chápou, že šlo o provokaci a provokatéry nikdo moc v lásce nemá.

0 0
možnosti
ZZ

Sebastian Kurz na me zapusobil uz jako ministr zahranici,ale bala jsem se,ze na premiera nebude mit dostatek zkusenosti...Pro me nejnadejnejsi a nejperspektivnich z evropskych politiku.Drzim palce!

0 0
možnosti
MZ

Tohle si asi Soros za ramecek neda.

5 0
možnosti
JP

J52a91n 77P65u66l81e36c

6. 6. 2019 11:17

A proč? Soros je s Kurzem jedna ruka. Univerzita, která musela odejít z Maďarska zakotvila právě v Rakousku a Kurz se fotil se Sorosem mladším.;-D

0 0
možnosti
JR

J79i27ř39í 42R97y51s

5. 6. 2019 21:57

Snad se FPO vzpamatuje, potřebujeme zesílit tlak na změny v Bruselu a i ve Vídni se bojuje za Prahu

4 3
možnosti
MK

My ne. My bychom spíš potřebovali zvýšit tlaky v Anofertu. :-)

0 0
možnosti
TZ

Spíše než odpovědnost je to dobrý taktický krok jak si ve volbách přilepšit.

0 0
možnosti
PH

Lidi prostě nesedli vídeňské kavárně na lep a to je dobře.

7 0
možnosti
JS

Zdá se, že Rakousko najelo na podobnou vlnu jako my a aféry hlavního kandidáta ho spíše posilují, než oslabují, to se tomu jejich rudozelenému prezidentovi líbit nebude a při tom měl takovou radost, když se podařilo shodit vládu;-).

4 0
možnosti

Já myslím, že jde o soustředěný a řízený útok na země V4 a další, které mají tendenci se k těm rebelům ve V4 přidat, jako je Rakousko a teď trochu Itálie. Útoky a šikana vůči ČR, Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rakousku, Itálii jsou čím dál častější. Někdo chce, aby všichni "malí" drželi hubu a krok - jinak že prý bude zle. Jak prý si můžeme dovolit kritizovat EU?

8 4
možnosti
Foto

Nejdřív musel být odstraněn Kurz, následuje Babiš a Orbán, s Poláky se válčí už druhý rok. Poláci se drží, Orbán zatím také. Jak to zvládne Babiš a ANO, brzy uvidíme.

Hlavní EU- problém je ale Trump, nejenom že nevítá "uprchlíky", ale i podporuje Angličany v Brexitu, fůj!

EU má i vnitřní rozpory: Makron nechce do vedení EU komise Němce Webera, cpe tam nějakou svoji figurku. Italové zase přetáhli veškeré dluhy, a chtějí dělat další. Každý Ital, miminko i kmet, dluží už asi 130000 Kč. To se nám to hoduje, když nám lidi půjčují, že? Konec citátu ze Švejka.

3 2
možnosti