V hromadné nehodě se srazilo kolem dvou stovek vozidel

V hromadné nehodě se srazilo kolem dvou stovek vozidel | foto: AP, ČTK

Hromadná dopravní nehoda v SAE si vyžádala téměř 300 raněných

  • 13
Nejméně tři mrtvé a 277 raněných si vyžádala ranní srážka desítek osobních aut a autobusů ve Spojených arabských emirátech. Podle policie jde o dosud nejzávažnější dopravní nehodu, která se kdy v Emirátech stala. Došlo k ní za ranní mlhy u hlavního města Abú Zabí.

Podle agentury AFP s odvoláním na policejní zdroj se srazilo kolem dvou stovek vozů. Agentura Reuters uvádí, že mezi nimi bylo i 12 autobusů, které vezly do práce kolem 300 dělníků. Zcela shořelo téměř 20 vozidel.

Hromadná nehoda se stala kolem šesté hodiny ranní místního času (03:00 SEČ) v úseku, kde je povolená rychlost 120 kilometrů v hodině. Oběti jsou zatím tři, ale místní úřady se domnívají, že jejich počet ještě vzroste. Řada zraněných je totiž ve velmi vážném až kritickém stavu.

Televizní záběry z místa nehody ukazují shořelé vraky, roztříštěné sklo a plechy rozmetané po celé vozovce. Dálnice spojující Abú Zabí s hospodářskou metropolí Dubají byla po většinu dne zablokována. Policie a záchranáři evakuovali zraněné a odstraňovali vozidla.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video