Diskuze

Litevská expertka Nory z incestu obvinila neprávem, ukazuje statistika

Pořad soukromé litevské televize, který obvinil norské úřady z úmyslného odebírání dětí cizincům, zveřejnil nepravdivé údaje týkající se porodnosti a zdraví novorozenců v Norsku. Vyplývá to z oficiálních statistik, které jsou dostupné na internetu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Tada ta (prý)expertka Neringa Ozolinová musí být kapacita.                                         Co taky očekávat od litevské Novy, a to Nově patrně křivdím:-)

0 0
možnosti
KD

Cela rodina Michalkova měla moznost se z toho hrůzostrašného Norska včas odstěhovat. Jenže vidina lehce nabitých sociálních dávek byla zřejmě přednější, než šťastny rodinný život se svými dětmi.

0 1
možnosti
KD
IS

Statiska je soubor nepřesných údajů , které nám novináři chtějí předkládat jako modlu. Rv

0 0
možnosti
LW

Berete-li to takto, pak v ČR se brzy začneme učit romsky..

0 0
možnosti
BP

Statistika neukazuje vůbec nic -v Norsku je možná už více než 10% machomedánských přistěhovalců,jejihž reprodukční potenciál je téměř řádově vyšší než u původního norského obyvatelstva - dovoluji si tvrdit,že oddělíme-li porodnost obou skupin,tak nám vyjdou pozoruhodně odlišné hodnoty.Samozřejmě.že norské úřady tyto separátní hodnoty nikdy nezvěřejní.Vikingům to secvakne až tehdy,kdy budou muset odříkat verše z Koránu např. při žádosti o přídavky na dítě ...

6 0
možnosti
LW

Berete-li to takto, pak se v čr brzy začneme učit romsky..

1 0
možnosti
EK

Otázkou je jak se na dané porodnosti projevuje vliv imigrantů, kterých je v Norsku cca 0,5 mil z 5 mil lidí. Mohou míti lepší genetickou výbavu a vyšší porodnost.

Následně mohou býti podobné celkové statistiky zkreslené.

4 0
možnosti
LW

Bohužel, lidé chtějí věřit tomu, že jinde je to horší.. fanatici i tyto statistiky jistě zpochybní. Ale jsem v klidu, po návštěvě v CR a diskuzích s mnohými lidmi jsem zjistila, že tomu běžní lidé nevěří. To jen na FB a diskuzích pod články to vypadá, že snad vyhlásíme Norsku válku. Ve skutečnosti je nejčastější reakce: "No my si myslíme, že v té rodině muselo něco být.. " Potěšilo mě, že jsem nepotkala jediného člověka, který by těm blábolům  o kradení dětí/mafii apod. věřil.

Tak snad rozum ještě nevymřel,

:-)

2 3
možnosti
JK

J15a55k12u24b 97K90o10s

15. 4. 2015 13:53

Takze problemy maji Polaci, Litevci, CR a dalsi a nic se v Norsku nedeje? Proc to neni v jinych zemich?

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
JV

Je hlavně selháním Idnes, že ten původní článek vůbec zveřejnila, když bylo snadno ověřitelné, že je to naprostá pitomost. Ale stačilo to těm, kteří se rádi rozhořčují nad Norskem a dojímají nad telenovelou paní Michaláková, aniž by o tom cokoli věděli.

1 0
možnosti
MH

Za sebe si myslím, že se směšují dvě věci, až přehnané konspirativní teorie o nacistické převýchově (ČR) nebo potřeba genetického fondu (Litva) a jiné s tím že Norský systém je tak přísný, že může způsobovat rozdělení rodiny v případech, kdy to není zas tak nutné, nebo kdy dítě by mohlo být svěřeno jiným příbuzným či osobám blízkým. Jednotlivé případy je potřeba kritizovat, ale nezanášet do toho konsipirační teorie apod.

2 0
možnosti
LW

Děkuji IDNES, že zveřejnila pravdu. Už těch konspirací, lží a polopravd kolem Norska bylo vážně dost.

3 0
možnosti