Diskuze

Zácpy, zpožděné vlaky, zrušené lety. Protesty v Hongkongu ochromily dopravu

Protivládní stávka v Hongkongu v pondělí ochromila vlakovou, autobusovou i leteckou dopravu. Na několika místech se demonstranti střetli s policií, která proti nim zasáhla slzným plynem, kterého od 9. června v souvislosti s protesty použila už tisíc dávek. Protesty proti čínské správě trvají od začátku června.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zácpy, zpožděné vlaky, zrušené lety.

Tak ty zrušené lety mohly ublížit nejvíce chtivým důchodcům turistům.

Ostatní si dělný lid zavinil sám. Proč? No vzal si volno, aby se mohl zúčastnit protestů.

0 0
možnosti

Z té kladné stránky, se osvobodili od kolonialismu, ne?

0 0
možnosti

Pane Peterka, chcete rict, ze to byla Cina, ktera vyvolala protesty v Hong Kongu? Pry to byl jakysi navrh zakona o vydavaji zlocincu do CLR. Pisu schvalne "pry", protoze to evidentne byl jen zastupny problem. Ten navrh zakona uz byl smeten ze stolu, ale demonstrace pokracuji, takze navrh zakona byl jen vitanou zaminkou. Mimochodem Hong Kong ma stejny zakon s USA a proti tomu nikdo neprotestoval a o ferovosti soudu v USA by se dalo s uspechem pochybovat.

0 0
možnosti

J27a97n 31S42ý79k37o57r20a

5. 8. 2019 19:17

S ruznymi Majdany se v posledni dobe roztrhl pytel. Jejich inicialisace ale ma svou prapodstatu v jednom bode a bude nutna spoluprace statu temito Majdany postizenych, aby jejich prapuvodce dokazaly od techto Majdanu odraditi.

1 3
možnosti

Dvě věty, 3x slovo Majdan a ani jednou Soros!

Pane Sýkoro, vy se překonáváte...

0 0
možnosti

Jsem zvědav, jaká bude reakce tzv. svobodného světa, ale třeba i Ruska (hodně Rusů má v HKG svůj business), až tam Čínská lidová osvobozenecká armáda vrthne a "udělá pořádek".

Myslím si, že bez jejího zásahu nemá tamní současná vláda šanci se udržet...

3 0
možnosti

Nejspíš asi reakce Velké Británie, protože podle smlouvy mezi VB a Čínou z roku tuším 97 má Hongkong plnou autonomii s výjimkou zahraniční politiky a obrany na 50 let. Takže různé zákony o vydávání do Číny a podobně jsou vnímány velmi citlivě. Otázka je, co by mohla VB udělat. Nejspíš kromě diplomatických nót vůbec nic.

0 0
možnosti