Na jižní Floridě se zabydlel nový invazivní druh, tzv. „gumový úhoř“

  • 12
Na jižní Floridě se objevil nový a podle odborníků poměrně kuriózní tvor - červorovec splývavý, známý také jako „gumový úhoř“. Tento obojživelník se tak zařadil po bok dalších invazivních živočišných druhů, z nichž nejznámější jsou asijské krajty tmavé či afričtí varani nilští chovaní původně jako domácí mazlíčci.

Jak informoval server Yahoo! News, tento záhadný tvor není ani had, ani úhoř - jde o beznohého obojživelníka z řádu červorů, který se v přírodě vyskytuje v Kolumbii a Venezuele.

O jejich životě ve volné přírodě toho není příliš mnoho známo, uvedl Coleman Sheehy z herpetologické sbírky Floridského muzea.

Daří se jim v mělké, teplé vodě mezi vodními rostlinami a první exemplář objevený na Floridě se podařilo odchytit v kanálu Tamiami nedaleko mezinárodního letiště v Miami.

Červorovci, kteří dorůstají délky půl metru, se nejspíš krmí menšími zvířaty a stávají se potravou těch větších, uvedl Sheehy s tím, že najít červorovce na Floridě bylo velké překvapení.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video