Domácnosti lapené v počítačových sítích

-
Nedávné prognózy o tom, jak internet pronikne do domácností prostřednictvím televize, se zatím nějak neplní, odborníci však už přicházejí s další "optimistickou" vizí. Podle ní se v budoucnosti všechny elektronické přístroje v domácnosti vybavené inteligentními čipy propojí do malé lokální sítě, která bude (jak také jinak) napojena na internet. Tak bude možné nejen optimalizovat spotřebu, či vhodně koordinovat činnost jednotlivých zařízení, ale také je kontrolovat a ovládat na dálku, třeba prostřednictvím mobilního telefonu.
Vyskytly se však už hlasy, které před touto vymožeností varují. Může totiž jít nejen o systém, který ulehčí život, ale současně i o zadní vrátka, kudy budou do soukromí pronikat hackeři, zločinecké organizace, státní úřady, ale i firmy nelegálně získávající spotřebitelská data.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video