Diskuze

Britové a Američané jedou cvičit do Gruzie, Rusko protestuje

Ruské ministerstvo zahraničí v pátek obvinilo NATO z úmyslu destabilizovat Kavkaz. V Gruzii se totiž příští týden koná společné vojenské cvičení gruzínských, amerických a britských vojáků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TP

RUSOVÉ KOUPILI U NORSKÉHO TROMSÓ BÝVALOU PONORKOVOU ZÁKLADNU NATO - LEVNĚ.

http://outsidermedia.cz/svet-ruskyma-ocima-350/

Bývalý velitel severních sil Norska uvedl, že Norsko prodalo jedinečnou a hodnotnou ponorkovou základnu, což je naprosté šílenství. Zbavilo se nejdůležitějšího předpolí a odsoudilo svoje ponorky pracovat o stovky mil dále od svých základen.

Je s podivem, že ruská výzkumná plavidla jsou v základně už několik let a rozruch kolem nich začal až v poslední době. Základnu Norové odstavili v roce 2002 a uzavřeli v roce 2009. V roce 2011 byla nabídnuta k prodeji tehdejší norskou vládou, kterou řídil současný šéf NATO Stoltenberg, protiruský buldog.

Nejspíš ani Rusové nepomýšleli při koupi základny na její vojenské využití. Jednoduše řečeno, její geografické umístění umožňuje ruským námořním výzkumníkům uspořit stovky mil.

Pentagon pochopil jakou hloupost udělal svým odchodem z objektu a začal Oslu naznačovat, že je třeba rychle Rusko z Olavsvernu vystrnadit.

Jenomže vyhnat Rusy se tak rychle nepodaří. Existuje dlouhodobá smlouva o pronájmu a v případě dřívějšího vypovězení by museli Norové vysolit Moskvě pořádné penále. Přitom dostávají od Rusů za pronájem nemalé částky.

Na rozdíl od vojáků NATO místní obyvatelé zřejmě Rusy v Olavsvernu vítají. Dříve si připadali jako na okraji společnosti. Nyní mají perspektivu dobrých výdělků. Pro zlepšení svého hospodářství by si přáli ještě více ruských lodí. V tomto regionu představují Rusové největší komunitu vedle norské a mají velmi harmonické vztahy navzájem. Spokojenost projevil i výkonný ředitel místní podnikatelské asociace Niels Nielsen.

2 0
možnosti
KL

Zase krmné pohádky o Gruzii a nic o tom, že v roce 1991 Jižní Osetie a Abcházie vyhlásily nezávislost na Gruzii. V Jižní Osetii proběhla dvě referenda na stejné téma v roce 1992 a 2006. A pak taková pěkná slova v roce 2008 od Johna Beyrla o přiměřené reakci vojsk RF.

2 0
možnosti
MN

Vcelku mě tedy udivuje, jak moc řešíme "chudáčka" Gruzii - zemi, ze které vzešel jeden z nejhorších diktátorů v dějinách, který tam má dodnes obrovskou podporu a staví mu tam sochy. Lidé mají krátkou paměť.

1 1
možnosti
PK

Zase ti Rusi provokují - zase mají hranice tak blízko cvičení amerických vojenských sil...

1 1
možnosti
MN

Jak to tam s tou Osetií kulantně napsali. O bombardování Tchinvali ani slovo :-)

2 0
možnosti
JS

USA exportuji pouze nasili a diktaturu :-/

4 2
možnosti
JB

A navíc přinutili Ruskoí ukrást část Gruzie.

0 4
možnosti
PR

je neuveritelne kolik malych najivnich ceskych osliku ma porad za pratele USAaaaaa

5 2
možnosti
JB

Ale vždy se našlo dost českých soudruhů, kteří ani v nejhorších časech nezaváhali a zůstali věrni Rusku.

2 0
možnosti
MH

Provokace bez špetky soudnosti. Ale Suchoje nad Baltem budou řešit..........

6 0
možnosti
JB

Nezapomente, když Gruzie napadla Rusko, tak se Rusko ubránilo. Takže ti, kžeří mají strach o osud Ruska, poikud ho Gruzie zase napadne, rusko podcenují

3 0
možnosti
MS

Nějak to máte pomotane. Stejně můžete tvrdit, že jsme napadli Hitlerovo Německo.

1 3
možnosti
LF

1)Válku v Gruzii vyvolala Grizie, Rusko válku akcelovalo

2)Na rozdíl od ruských vojáků v roce 2008 přijíždějí Američané a Britové do kavkazského státu s jeho souhlasem.

No tentokrát ano.Ovšem do Sýrie přišli na rozdíl ruských vojáků američtí vojáci nepozváni.

3)Tentokráte je to provokace od Američanů a Britů.Onehdy výkrut 3O m od ami špionážním érem, byla Ruská provokace.Sranda nebude, až se jednou ty provokace promění v neplánovaný, náhodný, v omylu útok.

2 1
možnosti
MS

Úsměvné nesmysly. Válku v Gruzii rozpoutala Gruzie...ještě k tomu.máte špatně překlad.

1 0
možnosti