ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Slovinsko odložilo zpřísnění. Projíždějící zatím nemusí prokázat bezinfekčnost

  • 6
Čeští turisté mohou ještě týden přejíždět přes Slovinsko bez potvrzení bezinfekčnosti. České ministerstvo zahraničí se slovinskou stranou vyjednalo prodloužení výjimky pro tranzit do neděle 29. srpna.

Původně měla výjimka pro tranzit kratší než 12 hodin skončit pro všechny, tedy i pro české turisty v neděli 22. srpna o půlnoci. Od pondělka se počítalo s nutností potvrdit při vstupu do Slovinska bezinfekčnost potvrzením o očkování, negativním testu nebo čerstvě prodělané nemoci.

Výjimka pro tranzit měla být zrušena už 15. srpna, ale slovinská vláda opatření o týden odložila. ČTK to řekla mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová.

Neočkované čeká přísnější návrat z Bulharska či USA, povinný je test a izolace

Výjimky z prokazování bezinfekčnosti budou nadále platit pro přepravu zboží, děti do 15 let s doprovodem, pendlery či majitele pozemků v příhraničí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video