Bývalý šéf Trumpova volebního štábu Corey Lewandowski

Bývalý šéf Trumpova volebního štábu Corey Lewandowski | foto: AP

Plácal mě silně po zadku, obvinila zpěvačka exmanažera Trumpovy kampaně

  • 172
Bývalý manažer prezidentské kampaně Donalda Trumpa Corey Lewandowski čelí obvinění ze sexuálního obtěžování. Trestní oznámení podala americká zpěvačka Joy Villaová, informovala ve středu agentura AP. Politický poradce ji údajně dvakrát plácnul po zadku.

Villaová, která je Trumpovou podporovatelkou a na slavnostní udílení cen Grammy letos v únoru přišla v šatech s heslem jeho kampaně Make America Great Again (Učiňme Ameriku opět velikou), Lewandowského obvinila, že ji na listopadové společenské akci ve Washington dvakrát plácnul po zadku.

„Tady je fotografie Coreyho Lewandowského několik vteřin před tím, než mě plácnul po zadku. Řekla jsem mu, aby přestal, a potom to udělal znovu,“ uvedla Villaová na Twitteru. „Byla jsem z jeho chování šokována a v rozpacích,“ dodala. Serveru Politico řekla, že ji Lewandowski udeřil „extrémně tvrdě“.

23.prosince 2017 v 05:11, příspěvek archivován: 28.prosince 2017 v 06:17

Here’s the photo of @CLewandowski_ seconds before he slapped my ass, I told him to stop, and then he did it again. I was shocked and embarrassed by his behavior. https://t.co/61EYvOG4e9 https://t.co/a8NgLnvCEZ

V rozhovoru s agenturou AP Villaová uvedla, že nejprve nechtěla událost vůbec ohlásit, neboť se bála reakcí. Na policii prý šla až poté, co o incidentu veřejně promluvil jeden z jejích přátel, který byl jeho svědkem, a co ji další přátelé přesvědčovali, aby si nepříjemný zážitek nenechávala pro sebe.

Agentura Reuters se pokusila získat vyjádření Lewandowského, nebyla ale úspěšná. Televizní stanici Fox Business bývalý manažer Trumpovy kampaně potvrdil, že se incident vyšetřuje.

PŘEHLEDNĚ: Politici, herci i kuchař. Na koho už ukázala kampaň MeToo?

Podle agentury Reuters Villaová uvažuje o tom, že by se ve volbách ucházela o křeslo v americkém Kongresu za stát Florida.

Lewandowski čelil v minulosti obvinění, že během jednoho z Trumpových mítinků během prezidentské kampaně napadl televizní reportérku. Obvinění sice bylo později staženo, Trump ale následně Lewandowského z funkce odvolal.

Jako manažer Lewandowski prakticky neustále Trumpa doprovázel, létal s ním také jeho soukromým letadlem a podle médií na něj měl po určitou dobu zdaleka největší vliv. Byl také zastáncem volební strategie, jejímž cílem bylo nechat Trumpa, aby se choval a vystupoval tak, jak byl vždy zvyklý.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video