Diskuze

ANALÝZA: Diplomatické tance unijních lídrů. Neladí jim noty k Číně

Francouzský prezident a šéfka Evropské komise se vydali na evropskou diplomatickou misi do Číny. Evropský hlas ale není jednotný, některé státy jsou k Pekingu kritičtější než jiné. I přes to si je Evropa jako celek vědoma, že Čínu potřebuje, a proto hledá společnou politiku. I když to jde těžce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P67e94t21r 83N30ě54m47e95c

9. 4. 2023 23:16

Před návštěvou byla Ursula v.L. pro snížení závislosti na Číně a Macron mlčel. Po návštěvě je Macron pro snížení závislosti na USA a Ursula v.L. mlčí. Kdo se v tom má vyznat?

0 0
možnosti
SK

Evropa působí nejednotně, protože jednotlivé státy jsou do značné míry nezávislé a vládne tam demokracie, tudíž vyjadřují svůj názor. A doufám, že to tak i dlouho zůstane. Na druhou stranu Čína působí jednotně, jelikož zemi drží tvrdá komunistická diktatura. Ve skutečnosti se Čína skládá z mnoha rozdílných etnik a kdyby byla demokratická, tak by musela minimálně vytvořit federativní stát, resp. určitá území by se od ní určitě odtrhly. A chtěl by snad někdo jednotnou Evropu pod diktátem jedné strany?

1 0
možnosti
GK

Vzdyt se k tomu blizime milovymy korky k tomu diktatu EU jedno za kterou stranu politici kopou.

0 1
možnosti
RH

A já myslel,že jeli do Činy,aby jim řekli,že nepojedou na OH dokud se tam budou potlačovat lidská práva. Alespoň,tak sem si to myslel po tom co MPA navštívila Tajvan.

1 1
možnosti
VV

:-) Dokud bude EU na venek vystupovat jako pytel blech. Ničeho nedosáhne. Pytlem blech myslím, diplomatická roztříštěnost na základě národních zájmů. Je to jak Svatá říše římská pytel blech sice navrcholu hierarchie je někdo, ale jednotlivé státy vystupují za sebe, hroznej mrdnik.

0 0
možnosti
RH

Proč by jednotlivé státy měly jednat proti svým zájmům?

4 0
možnosti