Důl v Číně

Důl v Číně | foto: AP

Neštěstí v čínském dole si vyžádalo mrtvé. Mnoho horníků se pohřešuje

  • 0
Záchranáři se snaží vyprostit dvě desítky zavalených horníků v dole v čínské provincii Che-nan. Pohřešuje se tam 15 lidí, dalších osm zemřelo, píše agentura Reuters s odkazem na čínská státní média. Neštěstí se stalo v pátek odpoledne místního času v uhelném dole ve městě Pching-ting-šan v provincii Che-nan ve střední Číně. Příčiny nehody se stále vyšetřují.

Podle státní agentury Nová Čína se podařilo dostat na povrch 380 lidí ze 425, kteří pracovali v dole. S 22 horníky mají záchranáři kontakt, 15 osob je nezvěstných a osm uvádí úřady jako mrtvé.

VIDEO: Pád čínské rakety překvapil vesničany. Trosky zapálily les

Čína je největším světovým producentem i spotřebitelem uhlí. Vláda tvrdí, že se snaží bezpečnost horníků zlepšovat, tragické nehody v podzemí jsou ale stále velmi časté. V provincii Chej-lung-ťiang na konci loňského roku v uhelném dole zemřelo 12 lidí a dalších 13 se zranilo.

V Číně je 49 lidí pohřešovaných po důlním neštěstí, horor zachytila kamera

Ve stejné provincii zahynulo koncem listopadu v dole u města Šuang-ja-šan 11 lidí, v září při požáru v uhelném dole v provincii Kuej-čou přišlo o život 16 lidí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video